پخت سوشی و نحوه سرو آن شیوه خاصی دارد و به نوعی یک مهارت محسوب می شود.
به افرادی که در پخت سوشی حرفه ای هستند سوشی زن می گویند.
حقوق یک سوشی زن حرفه ای از حدود ۱۵ میلیون تومان شروع می شود و تا ۲۰ میلیون هم می رسد.


سوشی یکی از غذاهای محبوب و مشهور ژاپنی است که در سراسر جهان شناخته شده است. این غذا اصلیترین قسمت آشپزی ژاپنی است و از ریشههای تاریخی و فرهنگی عمیقی برخوردار است. سوشی اصلیترین مؤلفههای آن، برنج و ماهی تازه است، اما در طی سالها انواع مختلفی از سوشی توسعه یافته است که در آن از مواد مختلفی به جای ماهی استفاده میشود و نوعی سوشی غیرتقلیدی خلق میشود. در زیر به برخی از انواع رایج سوشی اشاره میکنم:
این تنها چند نوع سوشی رایج است و در واقع انواع سوشی بسیار متنوعی وجود دارد. علاوه بر موارد فوق، میتوان به سوشی دسر، سوشی ترشی، سوشی تن، سوشی وگان و سوشی فشاری اشاره کرد. همچنین، در سوشی مدرن و آفریقایی، مواد مختلفی مانند لباس بندی، مرغ، گوشت قرمز و حتی میوهها نیز به کار میرود.
به عنوان یک غذای محبوب و پرطرفدار، سوشی در رستورانهای ژاپنی و غیر ژاپنی در سراسر جهان سرو میشود. همچنین، مواد لازم برای تهیه سوشی، از جمله نوری، برنج ژاپنی (سوشی مشخص)، ماهی تازه و سسهای ژاپنی (مانند سویا و واسابی) در فروشگاههای آسیایی و رستورانهای ژاپنی قابل تهیه است.
قیمت سوشی در رستوران ها به شدت متفاوت است. قیمت سوشی از حدود ۳۰۰ هزار تومان شروع می شود و در پک های مخصوص حتی تا ۱ میلیون تومان هم به فروش می رسد.