کد خبر: ۵۰۷۲۲۸
۱۷ شهريور ۱۴۰۵ ۰۹:۱۷

کمیسیون صنایع به پرونده واردات خودرو ورود کرد

نمایندگان کمیسیون صنایع و معادن مجلس با ابراز نگرانی شدید از پیشنهاد افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه واردات خودرو، تأکید کردند که این تصمیم به ضرر مردم و به نفع انحصار خودروسازان داخلی است.
خودرو وارداتی

نشست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بعدازظهر امروز (۱۶ شهریورماه) با حضور رضا علیزاده (رییس) و اعضای کمیسیون اعم از زهرا سعیدی، روح الله عباسپور، فرهاد طهماسبی، علی حدادی، رضا تقی پور انوری، اردوان اکبرپور، مصطفی طاهری، ابوالقاسم جراره، اکبر رنجبرزاده، مصطفی پوردهقان، حسنعلی محمدی، محمد رستمی، بهنام رضوانی، شهباز حسن پور، زینب قیصری و وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونانش و مسیولان مربوطه از قوه قضاییه، سازمان بازرسی کل کشور، بانک مرکزی، کمیسیون اقتصادی دولت، گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، مناطق آزاد، سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.

رضا علیزاده رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ابتدای نشست، گفت: این نشست در دو بخش بررسی مسیر های واردات خودرو اعم از تجاری، خودرو های جانبازان، پلاک مناطق آزاد، سهمیه ایرانیان خارج از کشور و تعرفه ۱۰۰ درصدی که کمیسیون اقتصادی دولت برای واردات پیشنهاد داده است، همچنین پیش فروش خودرو های وارداتی و تعهدات خودروسازان در این زمینه مورد بررسی برگزار شد.

نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ما با سیاست های نادرست در حوزه خودرو به شدت مخالف هستیم چرا که مردم را با مشکلات جدی مواجه کرده است و قطعا تمام نمایندگان مجلس را در این زمینه پای کار آورده و اجازه نمی دهیم بیش از این حقوق مصرف کنندگان تضییع شود.

وی یادآور شد: ما در شرایط کنونی کشور که با افزایش تورم مواجه هستیم، اجازه نمی دهیم که مسیولان مربوطه با ترک فعل ها مشکلات بیشتری را به مردم تحمیل کنند.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، خاطرنشان کرد: ما در این زمینه مکاتباتی با رییس جمهور و رییس مجلس شورای اسلامی داشته ایم ضمن اینکه لازم است کمیته ای تحت عنوان خودرو در کمیسیون تشکیل داده و مشکلات موجود در حوزه خودرو را به طور جدی مورد بررسی قرار دهیم و تصمیماتی را برای رفع آنها اتخاذ کنیم ضمن اینکه گزارش کامل و جامعی را در رابطه با مشکلات کنونی در حوزه واردات خودرو و ترک فعل مسیولان تهیه کرده و در صحن مجلس قرایت خواهیم کرد.

روح الله عباسپور نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در جمع بندی موارد مطرح شده در این نشست، گفت: مهم ترین مسیله ای که در نشست امروز کمیسیون مطرح شد حساسیت و نگرانی نمایندگان نسبت به افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه واردات خودرو بود چرا که باعث افزایش قیمت خودرو و کاهش میزان واردات خواهد شد، همچنین هدف قانونگذار برای ساماندهی بازار خودرو که از مجلس دهم پیگیری شده و در بودجه های سنواتی نیز لحاظ شده بود را به حاشیه خواهد برد.

نماینده مردم بویین زهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: ما با تصویب قانون واردات خودرو تلاش کردیم شرایطی ایجاد شود که خودروسازان خود را در رقابت با خودروسازی های بزرگ خارجی ببینند و با جدیت نسبت به ارتقای کیفیت و کاهش قیمت تمام شده خودرو اقدام کنند.

وی یادآور شد: البته در پی واگذاری ایران خودرو نیز انتظار می رفت که هم تولیداتش افزایش یابد و هم قیمت تمام شده محصولاتش کاهش یافته و هم کیفیت خودرو ها ارتقای یابد، اما متاسفانه این اهداف نیز محقق نشد.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، اظهار کرد: هم اکنون خودروسازان در حال رایزنی هستند و هم در دولت و هم سایر ارکان حاکمیت وارد شده اند تا آنها را قانع کنند که تعرفه واردات خودرو افزایش پیدا کند با این هدف که واردات انجام نشود تا بتوانند همچنان بازار را در انحصار خود داشته باشند و مردم و مسیولان را در مقابل هر تصمیمی که می گیرند، تسلیم کنند.

وی افزود: در این نشست که با حضور وزیر صمت و سایر مسیولان مربوطه برگزار شد اعضای کمیسیون به شدت نسبت به افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه واردات اعتراض و تاکید کردیم که برای حمایت از مصرف کنندگان به هیچ وجه اجازه نمی دهیم که این اتفاق بیفتد.

عباس پور اظهار کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با اعضای کمیسیون در این زمینه هم عقیده بود بنابراین احتمال می رود که بتوانیم مانع از افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه واردات خودرو شویم.

وی افزود: ما همچنان در تلاش هستیم که خودرو های اقتصادی که اقشار کم درآمد جامعه نیز توان خرید آنها را داشته باشند، وارد شود.

نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با اشاره به بخش دوم این نشست، تاکید کرد: متاسفانه برخی خودروسازان و صاحبان نمایندگی های واردکننده خودرو که از طریق ثبت نام نسبت به پیش فروش خودرو اقدام کرده اند علیرغم اینکه مبلغ خودرو را دریافت کرده اند به تعهداتشان عمل نمی کنند و مردم را سرگردان و بلاتکلیف کرده اند بنابراین در این نشست این موضوع را نیز مورد بررسی قرار دادیم و مقرر شد رفع این مشکل به طور جدی پیگیری شود تا خودروسازان نتوانند بعد از این بدون ضابطه و قاعده نسبت به پیش فروش خودرو اقدام کنند، همچنین تاکید شد مطالبات افرادی که با پیش خرید این خودرو ها متضرر شده اند، پیگیری شود و در نهایت می توان این نوید را داد که اتفاقات خوبی در حوزه خودرو بیفتد.

و، اما نظر سایر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس

رضا تقی پور انوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با یادآوری بحران تامین سوخت و تصمیم ناگهانی برای خروج خودرو های فرسوده از چرخه تردد، گفت: ما از برخی تصمیمات در حوزه خودرو شگفت زده هستیم کمااینکه قرار بود خودرو های اقتصادی و برقی وارد کنیم که در این زمینه با مشکلات تامین سوخت مواجه نمی شدیم، اما ناگهان با پیشنهاد تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات خودرو مواجه میشویم، آیا کسی آن را هدایت میکند؟

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: بی تردید افزایش قیمت خودرو ها و مشکلات کنونی در صنعت و بازار خودرو، ظلم به مردم و همکاری با دشمن و تکمیل کننده پازل آمریکا است بنابراین انتظار می رود دولت هرچه سریعتر ارایه این پیشنهاد و تصمیمات جدید را تکذیب کند.

حسنعلی محمدی رییس فراکسیون صنعت، معدن، ایمنی و استاندارد مجلس نیز ضمن یادآوری روند تعیین تعرفه واردات خودرو در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ افزود:

متاسفانه آیین نامه اجرایی واردات خودرو به موقع تدوین نشد و بانک مرکزی نیز در تخصیص ارز به تعهدات خود عمل نکرد، اما در نهایت به این جمع بندی رسیدیم که تنظیم گری در حوزه واردات خودرو را در اختیار وزارت صمت قرار دهیم تا عرضه و تقاضا تنظیم شود، اما متاسفانه خارج از این وزارتخانه تصمیماتی در این حوزه گرفته می شود که شایسته نیست.

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: انتظار میرود وزارت صمت به طور جدی برای دفاع از حقوق مردم در حوزه خودرو ورود پیدا کند.

اما مصطفی پوردهقان دیگر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز، گفت: متاسفانه صحبت کردن در رابطه با مشکلات حوزه خودرو امری تکراری شده و حرف ها تنها در حد شعار است چرا که به نظر می رسد در دولت اراده ای برای حل این مشکل وجود ندارد و کنترل بازار خودرو در اختیار مافیا است.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اگر رییس جمهور به این موضوع ورود پیدا کند تنها با یک دستور می تواند مشکل حوزه خودرو را حل کند، اما اگر در دولت اراده ای در این زمینه وجود ندارد بیش از این مردم را بازی ندهند و به صراحت اعلام کنند که اعتقادی به واردات خودرو نداریم.

اردوان اکبرپور دیگر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: متاسفانه به نظر می رسد جایگاه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه خودرو تضعیف شده است.

نماینده مردم سپیدان و بیضا در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اگر دولت با افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه واردات خودرو به دنبال کسب درآمد است نباید بیش از این مجلس و مردم را با عناوینی همچون واردات خودرو های اقتصادی به منظور ارتقای کیفیت و کاهش قیمت خودرو ها بازی دهد.

اکبر رنجبرزاده دیگر عضو کمیسیون صنایع و مجلس شورای اسلامی نیز افزود: هم اکنون باید مشخص شود واردات ۷۰ هزار خودرو چقدر در کاهش قیمت خودرو ها تاثیرگذار بوده است ضمن اینکه وزیر صمت به این نکته اشاره کرد که از مبلغ ۲ میلیارد یورو که برای واردات خودرو تعیین شده است حتی یک ریال دریافت نکرده است بنابراین لازم است ساز و کاری طراحی شود که خارج از فرآیند تخصیص ارز توسط بانک مرکزی به دنبال راه دیگری برای تسهیل واردات باشیم.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: ما باید فرمولی را برای سال آینده طراحی کنیم که بتوانیم احکامی به نفع مردم کم درآمد داشته باشیم ضمن اینکه باید به این مهم نیز توجه شود که امسال با ۳۰۰ هزار کمبود خودرو در کشور مواجه هستیم بنابراین باید سازوکاری هم برای مدیریت تولید خودرو طراحی کنیم.

شهباز حسن پور دیگر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: ما باید در مخالفت جدی با افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه واردات خودرو به طور رسمی با رییس جمهور و رییس مجلس شورای اسلامی مکاتبه کنیم.

نماینده مردم کرمان در مجلس، تاکید کرد: ما نباید رشد تولید خودرو را بدون توجه به ارتقای کیفیت پیگیری کنیم ضمن اینکه یکی از نیاز های اساسی کنونی کشور واردات ماشین آلات سنگین معدنی است که باید به طور جدی پیگیری کنیم.

حسن پور در ادامه از تعدیل نیرو های خودروسازی ها به عنوان تبعات گرانی ها یاد کرد و خواستار رسیدگی عادلانه به وضعیت کارگران این بخش شد.

محمد رستمی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: هم اکنون تقریبا ۲۵ میلیون خودرو در کشور وجود دارد که حداقل ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین مصرف می کنند و این در حالی است که آلمان دو برابر بیشتر از ما خودرو دارد و نصف این میزان بنزین نیز مصرف نمی کنند یعنی بر اساس قاعده اصلی ما باید ۳۰ میلیون لیتر بنزین مصرف کنیم، اما متاسفانه در شرایط کنونی به دلیل مصرف بالای بنزین روزانه ۹۰ میلیون دلار هدررفت منابع داریم.

نماینده مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: متاسفانه نتیجه سیاست های اشتباه در ادوار مختلف ما را به اینجا رسانده است و در شرایط کنونی نیز تنها راهکار این است که نسبت به واردات خودرو های کم مصرف اقدام کنیم.

مصطفی طاهری دیگر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز افزود: تعرفه یک سیاست صنعتی است و متولی آن وزیر صمت است.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: اگر تعرفه بر اساس قانون ساماندهی بازار خودرو تعیین شود عدد کمتری باید در نظر گرفته شود، اما اگر ۱۰۰ درصد تعیین شود درآمد بالایی برای دولت دارد و به نظر می رسد که در این زمینه تنها به دنبال جبران کسری بودجه هستند.

سیدمرتضی محمودی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی نیز افزود: متاسفانه عملکرد دولت های مختلف وضعیت بازار خودرو را به اینجا رسانده است و مردم هیچ توجیهی را نیز در این زمینه نمی پذیرند بنابراین امیدواریم خروجی این جلسات تصمیمی قطعی برای نجات آنها از این شرایط باشد.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، تاکید کرد: لازم است مسیولان مربوطه به جای اینکه تقصیر را بر گردن یکدیگر بیندازند به دنبال عمل به تکالیف خود باشند همچنین از ارایه آمار های غیرموثق در حوزه های مختلف بپرهیزند تا باعث ایجاد نارضایتی بین مردم نشوند.

اخبار
  • آخرین اخبار
  • پربازدید
  • پربحث
+ بیشتر