کد خبر: ۵۰۷۱۷۰
۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۳:۳۰

وزیر نیرو: به توازن برق نزدیک شده ایم

وزیر نیرو گفت: صنعت برق به نقطه امید برای برقراری توازن میان تولید و مصرف رسیده و با ادامه همکاری مردم، این تعادل می‌تواند طی چند روز آینده برقرار شود و زمینه شکل‌گیری رقابت و قیمت‌گذاری اقتصادی‌تر برق را فراهم کند.
وزیر نیرو

عباس علی آبادی، وزیر نیرو، در حاشیه مراسم رونمایی و پذیره نویسی صندوق پروژه نیروگاه های تجدیدپذیر، درباره وضعیت تامین برق و ناترازی شبکه در جمع خبرنگاران گفت: هدف وزارت نیرو از ابتدای دوره فعالیت، رسیدن به توازن میان تولید و مصرف بوده و شرایط فعلی به نقطه ای رسیده که می توان نسبت به برقراری این تعادل امیدوار بود.

وی افزود: رسیدن کامل به توازن ممکن است چند روز زمان ببرد و میزان همکاری مردم در مدیریت مصرف نیز در این روند موثر است، اما با ایجاد تعادل، رقابت می تواند به یکی از پایه های اصلی پیشرفت و قیمت گذاری در صنعت برق تبدیل شود.

توازن برق ثابت نیست

علی آبادی درباره رقم ناترازی برق گفت: ناترازی عدد ثابتی ندارد و در هر لحظه با توجه به میزان تولید و مصرف تغییر می کند.

وی افزود: نزدیک شدن عرضه و تقاضای برق به یکدیگر شرایطی را فراهم می کند که سازوکارهای رقابتی و بازارمحور نقش بیشتری در صنعت برق داشته باشند.

وزیر نیرو همچنین گفت: برنامه این است که میان برق مصرفی در محدوده الگوی مصرف خانوار و برق رقابتی مورد استفاده صنایع و مشترکانی که بیش از الگو مصرف می کنند، تفکیک بیشتری ایجاد شود.

جنوب کشور در اولویت توسعه قرار دارد

علی آبادی درباره برنامه توسعه تامین برق گفت: پس از رسیدن به ثبات و تعادل، مناطق جنوبی کشور در اولویت قرار گرفته اند و سپس برنامه ها به مناطق مرکزی و به تدریج سایر نقاط کشور گسترش پیدا خواهد کرد.

وی افزود: هدف این است که به مرور همه مناطق کشور از بهبود ظرفیت و شرایط تامین برق برخوردار شوند.

شبکه برق ایران در شرایط جنگی پایدار ماند

وزیر نیرو با اشاره به عملکرد شبکه برق در شرایط جنگی گفت: در سال جاری تعدادی از کشورهای همسایه با فروپاشی یا اختلال جدی شبکه مواجه شدند، اما شبکه برق ایران با وجود شرایط جنگی مقاومت کرد.

وی افزود: حفظ پایداری شبکه نیازمند ادامه همکاری مردم و مدیریت همزمان تولید و مصرف است.

تلفات غیرفنی شبکه کاهش یافته است

علی آبادی درباره تلفات شبکه گفت: تلفات برق به دو بخش فنی و غیرفنی تقسیم می شود و تلفات غیرفنی شبکه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

وی افزود: بخشی از تلفات غیرفنی مربوط به برقی است که تولید می شود اما مصرف کننده آن به درستی شناسایی و ثبت نمی شود و توسعه معاملات و سازوکارهای جدید به کاهش این مسیله کمک کرده است.

او همچنین به مصوبه مجلس در حوزه رمزارزها اشاره کرد و گفت: این مصوبه می تواند به کاهش تلفات غیرفنی و ساماندهی مصرف برق کمک کند.

تلفات فنی در محدوده استاندارد است

علی آبادی درباره بخش فنی تلفات شبکه گفت: وضعیت فعلی در محدوده استاندارد قرار دارد و امکان کاهش بیشتر آن نیز وجود دارد.

وی افزود: بهبود بیشتر این شاخص نیازمند سرمایه گذاری است و باید هزینه کاهش تلفات با منافع حاصل از آن مقایسه شود.

صنعت برق به سمت اقتصادی تر شدن حرکت می کند

وی گفت: یکی از اهداف توسعه سازوکارهای جدید، حرکت صنعت برق به سمت اقتصادی تر شدن و تقویت رقابت است.

وی افزود: اقداماتی مانند توسعه بازار برق و ورود بیشتر ابزارهای بازار سرمایه می تواند زمینه شکل گیری رقابت، سرمایه گذاری و قیمت گذاری کارآمدتر را فراهم کند.

علی آبادی گفت: وزارت نیرو در کنار توسعه ظرفیت تولید، مدیریت مصرف را نیز دنبال می کند و حرکت به سمت سازوکارهای رقابتی را یک گام رو به جلو برای صنعت برق می داند.

اخبار
  • آخرین اخبار
  • پربازدید
  • پربحث
+ بیشتر