مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی تیتر کوتاه، با تشریح جزییات مصوبه جدید مجلس برای ساماندهی بازار خودرو، اظهار کرد: سال گذشته مجلس تعرفه واردات خودروهای تا ۱۵۰۰ سی سی را از ۱۰۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش داد و در برخی کلاس ها این نرخ حتی به ۲۰ درصد نیز رسید.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرنوشت این مصوبه افزود: متاسفانه این مصوبه در شورای نگهبان رد شد و پس از اصرار مجلس، موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت با مخالفت مواجه شد.
پوردهقان ادامه داد: امسال تصمیم داشتیم بار دیگر همان مسیر را طی کنیم، اما در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۵ در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس، همکاران به این جمع بندی رسیدند که برای جلوگیری از تکرار مشکلات گذشته، فعلا موضوع کاهش مستقیم تعرفه را دنبال نکنیم و اختیار تعیین و کاهش سود بازرگانی را به دولت واگذار کنیم.
عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: در نهایت با دولت به تفاهم رسیدیم که سود بازرگانی خودروهای کمتر از ۲۰۰۰ سی سی در کلاس های مختلف کاهش یابد. بر اساس این توافق، کاهش سود بازرگانی واردات خودرو باید تا پایان سال در هیات وزیران به تصویب برسد.
به گفته وی، اجرای این تصمیم می تواند گامی در جهت تنظیم بازار خودرو و کاهش فشار بر مصرف کنندگان باشد، مشروط بر آنکه دولت در زمان مقرر مصوبه مربوطه را نهایی کند.