به گزارش تیتر کوتاه - این مطالعه دادههای مربوط به ۲۲۱,۰۵۴ نفر را از سه مطالعه معتبر شامل مطالعه سلامت پرستاران (NHS)، مطالعه سلامت پرستاران II (NHSII) و مطالعه پیگیری متخصصان سلامت (HPFS) مورد بررسی قرار داده است. اطلاعات تغذیهای این افراد هر چهار سال یکبار جمعآوری شد و مصرف کره و روغنهای گیاهی از طریق پرسشنامههای دورهای تخمین زده شد. در کنار آن، علت مرگ افراد بررسی و تحلیل آماری برای مقایسه نرخ مرگ و میر در سطوح مختلف مصرف این مواد انجام شد.
افزایش خطر مرگ و میر ناشی از مصرف کره
مصرف بیشتر کره با افزایش ۱۵ درصدی خطر مرگ و میر کلی همراه بوده است.
مصرف کره با افزایش مرگ ناشی از سرطان ارتباط داشته است.
کاهش خطر مرگ و میر با مصرف روغنهای گیاهی
مصرف بیشتر روغنهای گیاهی مانند روغن سویا، کانولا و زیتون با کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگ همراه بوده است.
جایگزینی روزانه ۱۰ گرم کره با مقدار معادل کالری از روغنهای گیاهی، خطر مرگ ناشی از سرطان و بیماریهای قلبی را تا ۱۷ درصد کاهش داده است.
مکانیسم زیستی اثرات تغذیهای
کره حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اشباع است که با افزایش التهاب و بیماریهای قلبی مرتبط است.
روغنهای گیاهی دارای اسیدهای چرب غیراشباع هستند که فواید قلبیعروقی دارند و خطر بیماریهای مزمن را کاهش میدهند.
به نقل از سایتکدیلی، این مطالعه شواهد قوی ارائه میدهد که نشان میدهد کاهش مصرف کره و جایگزینی آن با روغنهای گیاهی میتواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند. از منظر سیاستگذاری سلامت عمومی، این تغییر ساده در رژیم غذایی میتواند به کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای مزمن منجر شود. محققان پیشنهاد میکنند که تحقیقات بیشتری برای بررسی مکانیسمهای زیستی دقیق این تأثیرات انجام شود تا بتوان راهکارهای بهتری برای بهبود رژیم غذایی و سلامت عمومی ارائه کرد.