سر و کله قاتل دریاچه ارومیه دوباره پیدا شد

چغندرقند به‌تنهایی سالانه ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب را در بیخ گوش دریاچه تشنه ارومیه بالا می‌کشد؛ حال اینکه سد شهرچای از سرچشمه‌های دریاچه الان فقط ۹۴ میلیون مترمکعب آب دارد.

سر و کله قاتل دریاچه ارومیه دوباره پیدا شد

همه در آسمان‌ها به دنبال راه‌حل‌های خشکی دریاچه ارومیه هستند، اما به گفته مدیر روابط‌عمومی جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، سعید آبی، چغندر روی زمین سالانه معادل ۷/۴ درصد آب دریاچه را قورت می‌دهد.

یعنی اگر آذربایجانی‌ها فقط ۱۳ سال از کاشت چغندر صرف‌نظر کنند آب دریاچه ۲ برابر می‌شود.

دهه ۷۰ که چغندر با ۱۰ هزار هکتار سطح‌ زیرکشت به آذربایجان‌غربی وارد شد، دریاچه ارومیه ۳۳ میلیارد مترمکعب آب داشت، امروز اما سطح زیرکشت چغندر در شرایطی ۳ برابر شده که آب دریاچه ۲۱ برابر کاهش یافته است.

آب دریاچه ارومیه سال گذشته ۲۰۰ میلیون مترمکعب دیگر کم شد؛ آذربایجانی‌ها اما بازهم چغندر را برای فرار از سرما، بهار و با مصرف آب ۳ برابری نسبت به میانگین جهانی کاشتند.

اگرچه به گفته آبی، کشاورزان به‌خاطر «سود بالای چغندر» در کنار کارخانجات قند، آن را می‌کارند اما پیگیری‌ فعالان محیط‌زیست که اخیراً موجب توقف پروژه پتروشیمی میانکاله شد، امید تغییر الگوی کشت به نفع دریاچه را دوباره زنده کرده است.

تیترکوتاه مدیا

استقبال بی نظیر شرکت های داخلی و خارجی از ایران آگروفود ۲۰۲۵

منبع: فارس
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

  • ناشناس

    احتمالا مشکل کم ابی با استفاده از اب دریا ها یا اقیانوس ها برای نیاز های صنعتی و کارخانه ها یا معادن شاید تا اندازه ای بهبود می یابد

    شاید بهتر است از استفاده از اب های زیر زمینی شیرین برای کارخانه ها یا معادن ممنوعیت ایجاد شود تا برای کار های صنعتی از اب دریاهای خزر یا عمان استفاده شود
    زیرا کارخانه ها و معادن با اب شور دریاها و اقیانوس ها هم می توانند کار کنند و نیازی به منابع اب شیرین ندارند و اگر از سفره های زیر زمینی برای کار های صنعتی استفاده شود می تواند کم ابی را بیشتر کند

  • ایرانی

    مقامات مسئول می توانند کشت چغندر را ممنوع کنند مردم در فقر هستند دولت می تواند محصول دیگری را جایگزین کند و به کشاورزان آموزش کشت دهد .

  • ظاهر

    وقتیکه از ۳۵ کارخانه قند ایران ۶ کارخانه قند در آذربایجان غربی قرار دارند وضع بهتر از این نخواهد شد در ضمن ۳۲ درصد سطح زیر کشت ایران تنها در جنوب آذربایجان است!! وقتیکه ترکیب کشت و الگوی رعایت نمی شود! درضمن کشاورزان هیچ نفعی از این شیرینی ندارند.

  • افشین

    ۱۳۸۵ سال چغندر کاشتند دریاچه خشک نشد ،حالامدیر محترم میگه ۱۳سال چغندر ندارید آب دریاچه دو برابر بشه ،مومن خدا می خواهد هزاران خانه راازنان بیاندازه وبدبخت کنه خداییش نمی دانید بروید کنار بگذارید کاردان فنی بیاد مشکل وحل کنه.بخدااگه ظلم یه تعداد افرادی که مسئولیت دارند ولی کاربلد نیستند وبه مردم ظلم می‌کنند کنار بروند خداوند رحمش ا افزون کرده وبه داد مردم میرسه

  • ناشناس

    اگر یک کاری انجام دهند دریاچه ارومیه یکساله احیا میشود که البته هیچ اسمی از آن در هیچ جا برده نمیشود.

  • ملاحت پناهلو

    سد سازی ها باعث خشکی دریاچه شدن چغندر هم بهانه هستش اگه بخوان می تونن. احیا کنند میله این جاست نمی خوان دریاچه احیا بشه هنوز دولت ما در خوابند چون جان ملت ارزشی براشون ندارن امروز فردا همین نمک بخاراتش مارو خواهد کشت

  • سامان

    کسی که این چیزها و نوشته انگار اصلا ارومیه ای و حتی ایرانی نیست. آقا چه ربطی به چغندر دار. آدم عاقل فکر می کنی چغندر نمی کاشتند سنگ می کاشتند. هرچی بکاری زمین آبی باید بهش آب بدی. یک کمی سواد خوبه والله.
    بزرگترین دلیل خشکی دریاچه ارومیه انتقال آب به شهر تبریز بوده وهست.سرچشمه دریاچه زرینه رود در میاندوآب است که آن هم از همان ده 70، 80 با امتیاز پتروشیمی میاندوآب ارسال آب شرب با لوله هایی که آن موقع مردم با ماشین داخل لوله عکس می گرفتند انجام گرفت.اما میشد به جای تبریز از ارس استفاده کرد که ما مثل افغانستان جراتش را نداشتیم.

اخبار
پیشنهاد سردبیر