کد خبر: ۵۰۰۵۳۸
۲۳ دی ۱۴۰۴ ۱۵:۱۹

راهکار دولت برای پایداری تولید دام و طیور پس از حذف ارز ترجیحی

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران گفت: بعداز حذف ارز ترجیحی، هزینه‌های تولید ۴ برابر افزایش داشته که تامین سرمایه در گردش واحد‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
راهکار دولت برای پایداری تولید دام و طیور پس از حذف ارز ترجیحی

کاوه زرگران رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران گفت: سرمایه در گردش مورد نیاز مرغداران و دامداران در پی حذف ارز ترجیحی و افزایش هزینه‌های تولید، ۴ برابر شده چراکه قیمت خوراک دام از ۱۱ هزارتومان هفته‌های اخیر به ۴۴ هزارتومان رسیده است که بدلیل نبود نقدینگی مورد نیاز تولیدکننده، دولت در وهله نخست باید تامین نقدینگی کند که تاکنون این امر اتفاق نیفتاده است.

به گفته وی، با توجه به رشد فروش ارز، در خصوص شرکت‌های وارداتی برای خرید ارز از بانک مرکزی یا شرکت‌هایی که در تالار دوم داد و ستد می‌کنند، باید تمهیداتی اتخاذ شود تا آنها بتوانند نسبت به خرید ارز و انتقال به فروشندگان خارجی برای محموله‌های بعدی اقدام کنند، چنانچه این اتفاق نیفتاد طی ۲ تا ۳ ماه آتی در تامین کالا دچار چالش می‌شویم.

زرگران با بیان اینکه سرمایه در گردش واحد‌های دام و طیور ۴ برابر پس از سیاست آزادسازی ارز افزایش داشته است، افزود: تاکنون تمامی حمایت‌ها در حد حرف و روی کاغذ بوده و عملیاتی نشده است که براین اساس تولیدکننده نقدینگی مورد نیاز را ندارد که در راستای پایداری تولید ابتدا باید سرمایه در گردش واحد‌ها تامین شود و از طرف دیگر یارانه مصرف کنندگان به میزان واقعی پرداخت شود تا جریان نقدینگی در زنجیره به گردش در بیاید.

این مقام مسئول ادامه داد: دولت در بودجه امسال ۸.۲ میلیارد دلار یارانه به واردات کالا‌های اساسی اختصاص داده بود که براین اساس به ازای هر فرد یارانه بگیر ۱۲ دلار یارانه می‌داد که پرداخت یارانه یک میلیون تومان کمتر از این رقم است و از طرفی این نرخ متناسب با نوسان نرخ ارز باید افزایش یابد.

وی گفت: دولت نرخ ارز شناور مدیریت شده تعیین کرده است که این امر بدان معناست که قیمت محصولات زنجیره شناور خواهد بود؛ براین اساس وقتی قیمت نهاده دامی شناور باشد، بدیهی است که نرخ محصولات شیر، گوشت، مرغ و تخم مرغ شناور خواهد بود و بنابر سیاستی که بانک مرکزی اعلام کرده است، با افزایش نرخ ارز، قیمت محصولات زنجیره افزایش می‌یابد و دولت متناسب با آن باید کالابرگ تعیین کند.

اخبار
  • آخرین اخبار
  • پربازدید
  • پربحث
+ بیشتر