بررسی میزان پلاکتهای خون با آزمایش PLCC
plcc در آزمایش خون چیست؟ بالا بودن plcc در آزمایش خون نشانه چیست؟ تفسیر آزمایش plcc

پلاکتهای خون از جمله سلولهای خونی هستند که از طریق سلولهای مغز استخوان تولید میشوند. در واقع پلاکتهای خون موجب انعقاد خون میشوند. برای همین منظور، تعداد این پلاکتها از طریق انجام آزمایشهای متعدد ارزیابی میشوند. آزمایش PLCC نوعی از آنها است که سطح این سلولهای خونی را شناسایی کرده و اندازه آن را تعیین میکند. مشخص کردن تعداد پلاکتهای خون با آزمایش PLCC هرچند نمیتواند دلایل پایین یا بالا بودن آنها را تعیین کند، اما میتواند در مورد وضعیت سلامتی فرد هشدار جدی باشد.
PLCC در آزمایش خون چیست؟
پلاکتها یا ترومبوسیتها نوعی از سلولهای موجود در بافت خون است که با نام یاختههای خونی نیز شناخته میشوند. انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی در ایجاد زخم بر روی رگها از وظایف اصلی پلاکتها هستند که علاوه بر این، میتوانند در تشکیل و تخریب سلولهای سرطانی نیز نقش داشته باشند.
برای پاسخ به سوال PLCC در آزمایش خون چیست ؟ میتوان گفت آزمایش PLCC خون زمانی توسط پزشک تجویز میشود که علائم مشکوکی را در عملکرد و نشانههای پلاکتهای خونی مشاهده کرده باشد.
دلایل تجویز آزمایش PLCC
افزایش تعداد پلاکتها موجب میشود تا فرد با علائمی به صورت ناگهانی روبرو شود. در اکثر موارد این نشانهها به منزله وجود بیماریهای زمینهای است. علائمی مانند سردرد، سرگیجه، احساس درد در ناحیه قفسه سینه، ضعف و خستگی، غش کردنهای مکرر، حالت تهوع، سوزن شدن دست و پا و همچنین ایجاد اختلال در دید به صورت موقت موجب میشود تا فرد پس از مراجعه به پزشک طبق تجویز او، آزمایش PLCC به منظور تشخیص بیماری و اختلال انجام میشود.
تفسیر آزمایش PLCC چگونه انجام میشود؟
پس از پاسخ به سوال" PLCC چیست ؟" بهتر است بدانید که عوامل مختلفی مانند سن، جنسیت، نتایج سایر آزمایشها، میزان تعداد پلاکتها و… نقش مؤثری در تفسیر آزمایش PLCC دارند. مقدار نرمال این سلولها در خون مقداری بین ۷ تا ۱۲ فمتو لیتر است که فاکتورهای متعددی موجب افزایش تعداد آنها میشود.
در صورتی که مقداری بالاتر از ۱۲ فمتو لیتر یا کمتر از ۳۰ فمتو لیتر در آزمایش نشان داده شود، در تعداد PLCC تأثیر گذاشته و شمارش میشوند. در این حالت مقدار بالای پلاکتها نشان دهنده وجود بیماریهایی مانند چاقی، متابولیک، اختلالات تیروئیدی، سرطان، اختلالات ژنتیکی و… است.
از طرفی چنانچه مقدار آن از حد نرمال کمتر باشد نیز نشانه بروز بیماریهایی التهابی مانند لوپوس و… است. پایین بودن مقدار PLCC در آزمایش خون به دلیل ناپایداری پلاکتها در بدن است.
بالا بودن PLCC در آزمایش خون نشانه چیست؟
در ابتدا بهتر است بدانید که برای پاسخ به پرسش P-LCC در آزمایش خون چیست ؟ میتوان گفت مقدار نرمال پلاکتهای خونی بین ۱۵۰ هزار تا ۴۵۰ هزار است. چنانچه تعداد آنها بالاتر از ۴۵۰ هزار سلول در هر میکرو لیتر باشد میتواند در اثر ابتلا فرد به بیماریهای مختلف به وجود آمده باشد. برخی از این بیماریها و علل بالا بودن PLCC خون عبارتاند از:
۱. اختلالات میلوپلیفراتیو
این اختلال مربوط به سلولهای مغز استخوان است که وظیفه تولید سلولهای خونی را بر عهده دارند. در صورت ابتلا به اختلال میلوپلفراتیو، مقدار پلاکتها افزایش پیدا کرده و غلیظ شدن و کندتر شدن جریان خون را به همراه خواهد داشت.
۲. عفونت
در افراد با شرایط سنی مختلف اعم از کودک و بزرگسال، ایجاد عفونت یکی از شایعترین علل افزایش پلاکت و میزان PLCC خون است که میتواند مقدار آن را به بالای ۱ میلیون سلول در هر میکرولیتر برساند. تعداد بسیاری از اشخاص بدون علامت و نشانهای این بیماری را تجربه میکنند که در صورت رفع عفونتها، مقدار پلاکتها به حالت عادی باز میگردد.
۳. کم خونی یا فقر آهن
هرچند مقدار بالای PLCC نمیتواند به طور قطع نشان دهنده کم خونی باشد اما میتوان گفت که فقر آهن موجب میشود تا تعداد پلاکتها افزایش پیدا کنند.
۴. شرایط التهابی
بیماریهای التهابی روده و اختلالاتی مانند روماتولوژیک باعث افزایش پلاکتهای خونی میشوند.
۵. وجود استرس
شرایط روحی نامساعد و بروز استرس و نگرانیهای روحی و عاطفی باعث میشود تا برای مدت طولانی با افزایش پلاکتهای خونی مواجه شوید.
۶. بیماری سرطان
سرطان در بدن فرد موجب میشود تا مقدار اسیدوزیدها کاهش پیدا کند و در نتیجه سلولهای لایهای نیز کمتر شود که میتواند در تولید بیش از اندازه پلاکتهای خونی تأثیر مستقیم داشته باشد.
شرایط انجام آزمایش PLCC
آزمایش PLCC از طریق خون گرفتن از رگ بازویی انجام میشود. میتوان این آزمایش را بعد از صرف وعده غذایی انجام داد و نیازی به ناشتا بودن بیمار ندارد. دقت داشته باشید، در صورتی که داروی خاصی را مصرف میکنید حتماً آن را به اطلاع پزشک متخصص خود برسانید تا با مشکلات بعدی مواجه نشوید.
تستهای مرتبط برای تشخیص میزان پلاکت خون
آزمایش PLCC که با هدف تشخیص میزان پلاکت خون انجام میشود، بخشی از آزمایش کامل خون یا CBC است که اغلب افراد برای ارزیابی عمومی سلامتی خود آن را انجام میدهند.
هومکا و انجام آزمایش PLCC در منزل
بعد از پاسخ به سوال" بالا بودن PLCC در آزمایش خون نشانه چیست ؟" میتوان گفت هومکا مجموعه خدمات پزشکی در منزل است که ضمن همکاری با مراکز معتبر پزشکی و بهرهمندی از متخصصین و پرستاران کارآزموده در این زمینه، انواع خدمات آزمایش در منزل را به شما ارائه میدهد.
در صورت ابتلا به علائم و نشانههای افزایش یا کاهش پلاکتهای خونی، میتوانید آزمایش PLCC را با هومکا و در منزل انجام دهید. هومکا انواع خدمات آزمایش در منزل تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی را در استان تهران و سایر شهرهای کرج ، اصفهان، شیراز، رشت، تبریز، اهواز، مشهد و قزوین ارائه میدهد. برای درخواست خدمات آزمایش در منزل یا محل کار میتوانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس گرفته یا با مراجعه به وبسایت هومکا به آدرس www.homeca.ir ، انواع خدمات آزمایش در منزل را درخواست کنید.
نظر شما