فوری/ ساعت کاری کارمندان از ابتدای خرداد ۱۴۰۴ تغییر کرد

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: وزیر نیرو پیشنهاد داده که آغاز ساعت کاری کارمندان از ساعت ۶ صبح به جای ۱۵ خرداد از ابتدای خرداد اجرایی شود.

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی سوم ادریبهشت در حالی با فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور برای صرفه جویی هزار مگاواتی مصرف برق مخالفت کردند که بر اساس اعلام رسمی وزارت نیرو، در تابستان امسال کشور با ۲۰ هزار مگاوات کسری تولید برق روبروست و این کسری باید از طریق خاموشی ها جبران شود.

با توجه به مخالفت مجلس، این لایحه به صورت عادی در مجلس بررسی می شود و به نظر می رسد که حداقل تا یکسال آینده نوبت رسیدگی به آن در صحن مجلس فراهم نشود.

لایحه دولت به جبران ناترازی کمک شایانی می کرد

در این پیوند علاءالدین رفیع زاده رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور که در یک برنامه تلویزیونی حضور یافته بود، با اشاره به مخالفت مجلس با بررسی فوری لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان اظهار داشت: تا قبل از سال ۱۴۰۱ بر اساس قانون مجلس دولت می توانست در ابتدای فروردین ماه ساعت رسمی کشور را یک ساعت جلو بکشد و در ابتدای مهرماه به حال قبل بر گرداند.

وی افزود: بر اساس مطالعه صورت گرفته در وزارت نیرو و پژوهش های بین المللی که در این زمینه وجود دارد، این تغییر ساعت تاثیر مستقیم روی مصرف انرژی دارد و حتی روزانه حدود هزار تا ۱۳۰۰ مگاوات صرفه جویی برق به همراه دارد که به اندازه تولید روزانه برق یک نیروگاه است.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه این میزان صرفه جویی می توانست کمک شایانی به جبرانی ناترازی برق در کشور نماید، افزود: در هر صورت مجلس درخواست بررسی دو فوریت برای این لایحه داده بود تا هم دوباره اختیار جابجایی ساعت رسمی کشور را داشته باشد و هم بتواند ساعت کار کارمندان را تعیین کند.

رفیع زاده با یادآوری اینکه در قانون مدیریت خدمات کشوری، ساعت کاری کارکنان دولت ۴۴ ساعت در هفته تعیین شده است و فعلا دولت فقط این اختیار را دارد که ساعت شروع و پایان کار کارمندان را تغییر دهد، افزود: در شرایط خاص مثل کرونا و یا حوادث غیرمترقبه دولت نمی تواند در زمینه ساعت کار کارمندان اعمال حکمرانی نماید.

وی افزود: در لایحه ای که سوم اردیبهشت فوریت آن در مجلس مصوب نشد، دولت می خواست اجازه تصمیم گیری هم در ساعت رسمی کشور و هم در سقف تعیین شده برای کارکنان را داشته باشد که با توجه به مصوب نشدن آن، دولت مسیر خود را مثل روال سابق ادامه می دهد تا لایحه تعیین تکلیف شود.

فعلا مصوبه سال ۱۴۰۱ هیات وزیران ملاک عمل است

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: اکنون ملاک عمل دولت مصوبه سال ۱۴۰۱ هیات وزیران در خصوص ساعت کاری کارکنان دولت در دوره اوج مصرف برق و فصل گرماست که با اساس آن از ۱۵ خردادماه تا ۱۵ شهریور ساعت کار ادارات یک ساعت به جلو کشیده می شود یعنی از ۶ صبح آغاز می شود تا به صرفه جویی انرژی کمک کند.

رفیع زاده در عین حال افزود: البته پیشنهادهایی هم مطرح شده است؛ برای نمونه وزیر نیرو پیشنهاد کرده که این آیین نامه اصلاح و زمان آغاز اجرای آن به ۱۵ اردیبهشت یا ابتدای خداد تغییر یابد که هرگاه درباره آن تصمیم گیری شد، اجرایی می شود.

لایحه دولت شامل دو ماده به شرح زیر است:

ماده ۱- دولت مجاز است با توجه به اقتضائات زیست‌محیطی و در راستای مدیریت بهینه مصرف انرژی، نسبت به تغییر ساعت رسمی کشور به نحوی اقدام نماید که ساعت رسمی کشور یک‌بار در سال، حداکثر به میزان یک ساعت به جلو کشیده شده و تا پایان همان سال به حالت سابق برگردانده شود.

ماده ۲- دولت مجاز است متناسب با تغییرات فناوری و در شرایط اضطراری و بحرانی نظیر آلودگی هوا، کمبود انرژی، وقوع حوادث غیرمترقبه، شیوع بیماری‌های فراگیر و در ایام خاص نظیر ماه مبارک رمضان، با پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور، سقف و ترتیبات ساعات کاری کارکنان بخش دولتی و غیردولتی را تعیین نماید.

در مقدمه توجیهی این لایحه چنین آمده است: بررسی‌های جهانی نشان می‌دهد که بیش از ۷۰ کشور دنیا ساعات رسمی خود را به منظور استفاده بهینه از نور طبیعی روز و تطابق با تغییرات افق، به صورت فصلی تغییر می‌دهند. این راهکار که در کشور ما نیز تا دو سال قبل اجرا می‌شد تأثیر قابل توجهی در کاهش مصرف انرژی به ویژه در ساعات اوج مصرف داشته و موجب متناسب سازی ساعات فعالیت اداری و اجتماعی با ساعات روشنایی طبیعی استفاده حداکثری از نور روز و کاهش چشمگیر مصرف برق در بخشهای مختلف می‌شد.

همچنین مطابق گزارش تخصصی شرکت مدیریت شبکه برق ایران، اثر تغییر ساعت رسمی کشور به طور متوسط در هر روز معادل کاهش ۹۰۵ مگاوات در اوج بار مصرفی و صرفه جویی ۲۵۱۶ مگاوات ساعت انرژی برآورد شده است این میزان صرفه جویی به طور قابل ملاحظه ای در مدیریت شبکه برق کشور تأثیرگذار بوده و معادل ظرفیت تولید یک نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی است که می‌تواند از سرمایه گذاری کلان برای احداث نیروگاه جدید جلوگیری نماید.

دولت در لایحه خود تاکید کرده بود: با توجه به اینکه تعیین ساعت رسمی کشور مقوله چندوجهی است که اثرات متنوع و تبعات مختلفی در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی به دنبال دارد تصمیم گیری درباره آن مستلزم توجه همزمان به ابعاد چندگانه موضوع و ملاحظه مجموعه الزامات و اقتضائات مرتبط می‌باشد.

همچنین به نظر می‌رسد وجود یک قانون ثابت در این خصوص امکان هماهنگی حداکثری با شرایط متغیر و پیچیده امروز و الزامات آن را منتفی ساخته است.

لذا به منظور فراهم نمودن امکان تنظیم‌گری مؤثر در این خصوص و ایجاد تناسب لازم میان ساعات فعالیت رسمی کشور با تغییرات شتابنده و محدودیت‌های موجود واگذاری اختیار تصمیم گیری درباره تغییر ساعات کشور به دولت ضروری است.

از سوی دیگر با توجه به اینکه تغییر ساعت و ترتیبات کاری کارکنان بخش‌های دولتی و غیر دولتی نیز می‌تواند به منزله راهکاری برای مدیریت شرایط خاص و ملاحظه اقتضائات ویژه مدنظر قرار گیرد چنانچه اختیار تصمیم گیری درباره تعیین سقف و ترتیبات ساعات کاری کارکنان نیز به دولت واگذار شود، ظرفیت دولت برای تنظیم بهینه شرایط و ساعات کاری مضاعف خواهد شد.

تیترکوتاه مدیا

پوستر موشن نمایشگاه ایران گلس شو 2025

منبع: ایرنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

  • Arash zarrinfar

    ان شالله در مجلس بعدی که دست اصولگرایان افراطی و جبهه پایداری کوتاه خواهد شد. مصوبه اجرا و بحالت قبل برگردد.

  • بازنشسته

    رد لایحه دو فوریتی دولت نتیجه بی‌سوادی نجومی بگیران و شاسی بلند سواران و نخودچی خوران بیسواد مجلس است.

  • شهر وند

    لطفا ساعتها را دستکاری نکنید...فقط ساعت کاری تغییر کند بهتر است با تشکر

  • حسین

    خب ان شااله همه کارمندان دولت به فکر خرید بادبزن هم باشند . از ۶ صبح سر کارشون باشند ظهر هم تشریف ببرند خونه خودشون رو با بادبزن باد بزنند تا آمادگی پیدا کنند برای ۶ صبح بعدی.

    • کیان

      اگه دوست داری شما هم اول صبح برو سرکار تا ظهر و بعدش چندرغاز حقوق هم بگیر که همون اولش هزار جور مالیات هم ازش کم میشه و نیمه ماه هم نمی رسی.
      بنده خوب خدا کسی که کار اداری داره باید ساعت ۲ ظهر بیاد، اون ساعت اتفاقا فقط کولر ها بدون مراجع در حال کاره.
      اوج مراجعین بین ۸ تا ۱۲ ظهره.

    • ایرانی

      دوست عزیز نیاز به حسادت ،خودخوری نیست شما بیا کنار همین کارکنان بشین خودت رو باد بزن البته اگر سواد و قناعت لازم را داشته باشی

  • محسن

    بهره وری که به تعداد ساعات کاری نیست، اگه برق کمه ساعات کاری کاهش پیدا کنه ولی واسه ساعت ۶ سرکار بودن باید حدود ۴ و نیم یا ۵ بیدار شد که واقعا سخت و غیرمنطقیه

  • ناشناس

    بحث برای سرگرمی مردم

  • اکبر

    طنزنامه ای که هرسال برای مردم تکرار میشود،
    کارمند الاف و ارباب رجوع دونده

  • ناشناس

    مجلسی ها چیکار دارند میکنند که دوفوریتی بودن این لایحه را حذف کردند مگه نباید معیشت و آسایش مردم براشون مهم باشه .خداوکیلی کی به اینا رای داده برن تو مجلس .حتی درک این مسئله که فقط ادارات و کارمندها نیستند که مصرف برق دارند بقیه موسسات خصوصی و..هستند .و اینکه با تغییر ساعت از روشنایی روز در خانه ها هم بیشتر استفاده میشه و شب هم زودتر چراغها خاموش این دو دوتا چهار تا فهمش خیلی مشکل نیست ....

  • شهرام

    حضور کارمندان یک ساعت زودتر بیگاری است چرا که ارباب رجوع مطابق ساعت خود مراجعه می کنند

  • فاطمه سادات

    واای توروخدا با این ساعت ما رو شکنجه ندین قبلا ۸ تا ۲ بود اینجوری بکنید ساعت ۶ سر کار بودن واقعا شکنجه اس عذابه اصلا کم خوابی جبران نمیشه ..واای من دیگه نمیخام کارمند باشم نمیخاممم

  • ناشناس

    لطفا دستکاری نکنید ساعت کاری ها رو تغییر بدین عزیز من . این چه مسخره بازی هرسال .

  • ناشناس

    به شعوروسواد آدم هایی که این حکم رومیدن باید شک کرد کسی که راهش دوره ساعت ۴/۵ازخونه بیاد بیرون اتوبوس ومترو هست بره سرکار مهم تر ازاون امنیت داره که پاش وازخونه بیرون بذاره نهایت این ساعت کاری رو کم کنید

  • ناشنای

    کشوری مثل افغانستان کسری برق نداره اونوقت ایران با این ادعا برق کم میاره کارمند باید چهار صبح از خواب بیدار بشه بره تا ساعت ۹ هم تو اداره بخابه کدوم ارباب رجوع ساعت ۶ میره اداره تا کار انجام بده

  • ناشناس.

    آخه این دیگه چه وضعی اولا که این کارمندها کی انشالله کار کنن. تابستان گرمه برق کمه باید تا میرن سرکار باید برگردن خونه زمستان و پائیز سرد تا میرن میان خونه انگار تو خونه کولر روشن نمیکنن تازه بیشتر مصرف میشه چون میان خونه کولر از یه
    طرف تلويزيون از اونطرف روشنه بعد این کارمندها حقوقشون سرجاش هستش اون کارگر بدبختی که تو شرکت خصوصی هستش فقد ساعت کارش حساب میشه و حقوق بدبخت همینجوری کمه الانم که تعطیل میکنن یا ساعت خاموشی دارن که کمتر میشه با این وضعیت گرونی و کرایه خونه و هزار کوفت و زهر مار . از کجا بیارن والا شورش در آوردن یکم کمتر برق برای کشورهای دیگه بفرستین که خودتون کم نیارین که یه عده رو بیچاره تر کنید کارگر خصوصی که حقوقشون کم میشه کارمند که میره خونه رو مخ خانواده و زندگی به فنا میره

  • محمد حسین

    این توجیهات غربزده را بس کنید.نفوذیها در پی اعلام وجود به ارباب انگلیس هستند. والا چه فرقی میکند که بگوئید شش ما از ساعت شش صبح سر کار بیایید مثل همین سال گذشته و اینکه ساعت رسمی را دستکاری کنید.امیدوارم که با بیداری وهشیاریِ مسئولین خدوم این نقشه نفوذ هم به درک برود

  • مهران

    ساعت کاری را تغییر بدید مشکلی نیست ولی ساعت رسمی کشور را تغییر ندید آخه از نظر روحی روانی برای کودکان وعامه مردم شما مشکل درست میکنید.ایران را با کشورهای دیگر مقایسه نکنید

  • عزیز منظری

    سلام
    این درسته
    بجای اینکه ساعت رسمی را عقب جلو کنید، بهتره ساعت کاری کارمندان را یک ساعت به عقب بکشید

  • سعید.

    بهترین راه حل تغییر ساعات کاری در زمانهای خاص و بحرانی می باشد. تغییر ساعت رسمی کشور دردسر بیشتری دارد و از لحاظ روحی روانی بر جامعه و مردم تاثیر منفی می‌گذارد.

  • علی

    بی جهت صغرا و کبرا نچینید! چه اشکالی داره ساعت کاری دولتیها و غیردولتیها از ۷صبح آغاز و ۱۳ همانروزپایان یابد.

  • امیر

    بجای تغیرات ساعت که مشکلات زیادی را برای کارمندان وکارگران تحمیل میکنه صادرات برق به عراق و کشورهای همسایه دیگر را قطع نمایید

  • ناشناس

    با این حرفا در مصرف انرژی صرفه جویی که نمیشود بلکه هم مشکلات بیشتر فقط دولت سنگ خودش رو به سینه میکوبد لااقل ساعت را مثل دیگر کشورها به عقب نمی‌کشد و یا ساعات را شناور نمی‌کند مشخص است منفعت مالی فقط برای دولت دارد

اخبار
پیشنهاد سردبیر