ناترازی انرژی | یارانه سوخت | ناترازی برق

امکان صادرات برق برای تولیدکنندگان انرژی فراهم شد / مزایای بی نظیر انرژی تجدید پذیر

وزیر نیرو گفت: از طریق ترکیه امکان ارتباط الکتریکی با اتحادیه اروپا فراهم است و تولیدکنندگان انرژی تجدیدپذیر می‌توانند در ۸ ماه از سال صادرات برق داشته باشند.

امکان صادرات برق برای تولیدکنندگان انرژی فراهم شد / مزایای بی نظیر انرژی تجدید پذیر

استفاده از انرژی تجدیدپذیر مزایای فراوانی دارد. از جمله مزایای این نوع انرژی می توان به کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و تأمین انرژی پایدار و پاک اشاره کرد. علاوه بر این، منابع انرژی تجدیدپذیر مانند باد، خورشید، آب و گیاهان قابلیت بازیافت دارند و به عنوان یک منبع انرژی بی نهایت محسوب می‌شوند. استفاده از این منابع انرژی می‌تواند به کاهش هزینه‌های انرژی و ایجاد فرصت‌های شغلی در صنایع مربوط به انرژی تجدیدپذیر کمک کند.

وزیر نیرو گفت: نیروگاه داری اقتصادی کامل پویاست و به هیچ‌وجه در چارچوب یارانه نمی‌توانیم آن را اداره کنیم. این صنعت میتواند بدون اینکه تابع سیاست‌های یارانه‌ای و غیردائمی باشد برق را تامین کند.

او ادامه داد: در مصوباتی که در دولت و مجلس رقم خورد، تقاضای خوبی ایجاد شده و با همکاری بورس انرژی تابلو تجدیدپذیر انجام شد و از روزی که این تابلو رونمایی شد، روز بدون معامله نداشته‌ایم، عرضه‌کننده و تقاضای بخش خصوصی، اقدام به خرید و فروش کردند.

محرابیان گفت: موضوع صادرات برق سالیان سال مورد نقد و بررسی است و چالش‌هایی در این زمینه داریم. با کارشناسی دقیقی که انجام شد، آیین نامه‌ای تدوین شده که امکان را برای صادرات برق تجدیدپذیر فراهم می‌کند. قراردادی که اجازه می‌دهد ۸ماه در سال تولیدکنندگان برق خود را صادر کنند و امکانات وزارت نیرو در اختیار آنها قرار دارد.

او افزود: خطوط بسیار خوبی بین کشور و تمام کشور‌های همسایه داریم. از طریق این خطوط تولیدکنندگان می‌توانند استفاده کنند و صادرات داشته باشند. ۴ ماه درسال که ناترازی داریم نیز برق خود را می‌توانند در بورس انرژی عرضه کنند.

وزیر نیرو گفت: موضوع آب مترادف است با زندگی و تأمین آب به معنای رشد و توسعه زندگی است. مهم‌ترین کار مهندسین و متخصصین ما این است که شرایط اقلیمی با شرایط زندگی تطبیق بدهند. اگر فرآیند آب را در کشور را با یک جمله مقایسه کنیم سرانه آب تجدیدپذیر برای یک ایرانی سالانه ۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب بوده و این سرانه درحال‌حاضر ۱۳۰۰ مترمکعب کاهش پیدا کرده است. علت آن رشد جمعیت و علت دوم شرایط اقلیمی است.

این مقام مسئول ادامه داد: اگر مصرف آب را مرور کنیم چه در ابعاد بهداشتی و صنعتی و کشاورزی، یک رشد چشمگیر و فزاینده را داشتیم. اگر آمار کشاورزی را مرور کنیم، به بیش از ۱۳۰ میلیون محصول کشاورزی رسیدیم که نیازمند محصول آبی زیادی است. رشد صنعت نیز داشته‌ایم و در صنایع آب بر تنها در صنعت فولاد، رشد‌های چند ده برابری را شاهد هستیم. پس ضرورت دارد با کاهش چشمگیر سرانه آب به فکر مدیریت باشیم، مدیریت از طریق احداث و اجرای سازه‌ها و مدیریت از طریق روش‌های نرم افزاری و سخت افزاری است. این معنای توسعه فناوری و صنعت است.

وزیر نیرو افزود: فعالان این کشور به خوبی نیاز‌های کشور را تامین کرده‌اند. اغلب شرکت‌های حاضر در بزرگترین سد جهان با ارتفاع ۳۳۰ متر در تاجیکستان شرکت‌های ایرانی هستند و ۵، ۶ شرکت ایرانی در این ابر سازه مشارکت فعال دارند.

وزیر نیرو همچین خبر داد: سدی با حدود همین ارتفاع در کشور ما در حال ساخت است. سد بختیاری در سال‌های قبل طراحی شد، اما ساخت آن متوقف شده بود. با تأمین مالی آن عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه به کار گیری آخرین یافته‌های علمی ما را در مدیریت منابع آبی کشور کمک می‌کند گفت: یکی از ابعاد آن بازچرخانی است. این به ما کمک می‌کند حداکثر استفاده را از منابع آبی داشته باشیم.

او در ادامه در خصوص توسعه تجدیدپذیر‌ها گفت: ما در سال‌های قبل می‌دیدیم که پیش‌بینی می‌شد سوخت‌های فسیلی به پایان می‌رسند. گفته می‌شد تنها تا چند سال دیگر می‌توانیم از سوخت‌های فسیلی استفاده کنیم. اما انرژی تجدیدپذیر افق‌های جهان را تغییر داد و نوع فناوری در جهان را رشد و تعالی بخشید.

وزیر نیرو ادامه داد: تجدیدپذیر یک ضرورت است که جهان به سمت آن حرکت کرده است. در کشور ما موضوع تجدیدپذیر تابع مسائل اقتصادی فراز و نشیب‌های زیادی داشته است و تجدیدپذیر در کشور ما رشد نکرد. زیرا در سایه نیروگاه حرارتی و یارانه سوخت نتوانست به سهم خود برسد. باعث شد علیرغم ناترازی در برق، از این فناوری در تأمین برق استفاده کنیم. تجدیدپذیر پاسخ به ناترازی انرژی، حفظ محیط‌زیست، و ناترازی آبی است و می‌توانیم سه معضل بزرگ را حل کنیم.

محرابیان تاکید کرد: در نیروگاه‌های حرارتی برای تولید یک بلوک نیروگاه باید ۱۰ چاه حفر کنیم و منابع آبی را صرف تولید برق کنیم. با راندمان‌هایی که در نیروگاه وجود دارد بخشی از این منابع اتلاف میی شود. با برنامه‌ریزی بسیاری خوبی که ساتبا انجام داد، با یک برنامه منظم و هدفمند و پاسخگویی به ابعاد اقتصادی شاهد رشد فعالان این عرصه باشیم.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها