موضوع ایران سران تل آویو را به جان هم انداخت

مذاکرات ایران با غرب برای رفع تحریم‌ها موجب تشدید تنش بین سران رژیم صهیونیستی شد و هر کدام طرف دیگر را مسئول شکست در این پرونده اعلام کردند.

موضوع ایران سران تل آویو را به جان هم انداخت

به گزارش تیترکوتاه؛ روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» از درگیری لفظی بین «یائیر لاپید» رهبر ائتلاف مخالفان در کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی و «بنیامین نتانیاهو» رهبر ائتلاف حاکم درباره برنامه هسته ای ایران خبر داد و نوشت: لاپید، نتانیاهو را درباره ممانعت نکردن از نزدیک شدن تهران و واشنگتن به توافق سرزنش کرد.

این رسانه صهیونیستی به نقل از لاپید نوشت: ایران و آمریکا در حال رسیدن به توافقی هستند که ما در دوره نخست‌وزیری خود مانع از انجام آن شدیم.

وی افزود: به خاطر مطرح کردن «لایحه تغییرات قضائی»، نتانیاهو نتوانسته روی دولت بایدن به اندازه کافی اعمال نفوذ کند.

رهبر ائتلاف مخالفان در کنست رژیم صهیونیستی گفت: لازم است نتانیاهو لایحه تغییرات قضائی را لغو و هرکاری برای متوقف کردن ایران انجام دهد.

لاپیدبر حمایت ائتلاف مخالفان از تلاش نتانیاهو برای توقف مذاکرات هسته ای ایران تاکید کرد.

حزب لیکود به رهبری نتانیاهو نیز در پاسخ به لاپید در بیانیه ای اعلام کرد: نتانیاهو کسی است که باعث شد آمریکا (در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ) از توافق هسته ای ایران خارج شود و باز هم مانع از بازگشت مجدد واشنگتن به این توافق خواهد شد.

حزب نتانیاهو خطاب به نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی و رهبر کنونی ائتلاف مخالفان این رژیم نوشت: لاپید نمی تواند از سیاست کابینه نتانیاهو در قبال مذاکرات هسته ای ایران انتقاد کند، زیرا وی کسی است که از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت های جهانی حمایت کرد و میدان گازی کاریش (در آب‌های سرزمینی لبنان) را مجانی به لبنان داد.

روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» در تحلیلی نوشت: باوجود مخالفت لاپید و نتانیاهو با توافق هسته ای ایران، نشانه هایی وجود دارد مبنی بر اینکه هر دو کلیات این توافق را قبول دارند و خواهند پذیرفت.

این رسانه صهیونیست به نقل از اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی نیز نوشت: چنین توافق هایی به خودی خود بد نیستند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی اخیراً خط نزدیک بودن توافق هسته‌ای بین ایران و آمریکا را دنبال می‌کنند؛ موضوعی که هیچکدام از طرفین برجام و حتی تهران و واشنگتن آن را تأیید نکرده اند.

ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه آمریکا و غرب، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت، اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، در نهایت با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در ۲ مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمام تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد، اما همچنان سیاست‌های فشار حداکثری دولت ترامپ را در پیش گرفته و به بهانه حقوق بشری در حمایت از اغتشاشات در ایران و نیز قدرت پهپادی ایران و ادعای بکارگیری این پهپادها از سوی روسیه در جنگ علیه اوکراین تحریم‌هایی را وضع کرده است.

تجربه ماه‌ها مذاکرات وین نشان داد که کاخ سفید به رغم ادعای دیپلماسی، اراده لازم را برای تصمیم‌گیری در زمینه بازگشت به برجام و جبران سیاست شکست خورده دولت ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا علیه ایران ندارد.

ایران در گذشته هم طرح توافق موقت را رد و به عنوان کشوری مسئولیت پذیر همواره اعلام کرده که برای عقد توافقی پایدار و قابل اتکا که تحریم‌ها را به نحوی تضمین شده رفع کند و موضوعی به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی نماند، آمادگی دارد.

 

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها