قدرت نمایی نظامی ایران / پهپادهای ایرانی غوغا به پا کردند

رفتار ترامپ هم در دوره اول ریاست جمهوری و هم در زمان فعلی، حاکی از تقدیر و ستایش از نیروهای مسلح ایران و اعتراف به توان نظامی کشور است.

قدرت نمایی نظامی ایران / پهپادهای ایرانی غوغا به پا کردند

داستان تشکر رسمی ترامپ از نیرو‌های مسلح ایران به سال ۹۸ بازمی‌گردد؛ زمانی که پهپاد گلوبال هاوک آمریکا وارد حریم هوایی جنوب کشور شد و سامانه پدافندی ایران با شلیک دقیق، این پهپاد پیشرفته را سرنگون کرد. در کنار این پهپاد، یک هواپیمای نظامی آمریکا با ۳۸ سرنشین نیز حضور داشت که می‌توانست هدف دیگری برای سامانه پدافندی باشد. ترامپ در واکنش به این ماجرا گفته بود: «ایران به یک پهپاد آمریکایی در دریای عمان شلیک کرد. یک هواپیما با ۳۸ سرنشین نیز در تیررس ایران بوده است؛ اما ایرانی‌ها تصمیم گرفتند که به آن هواپیما شلیک نکنند. این تصمیم مقامات ایرانی خردمندانه بود و ما بابت این تصمیم از آنها سپاس‌گزاریم.»

بر اساس «رفتار قدرت‌مدار» در عرصه بین‌الملل، واکنش به یک اقدام این‌چنینی، دست‌کم تهدید زبانی است؛ نه تشکر به خاطر عدم حمله به مواضع دیگر. این رفتار از توان بالای رقیب یا ضعف در پاسخ نشات می‌گیرد.

اما اعتراف ترامپ به قدرت بالای ایران، تنها به این تشکر محدود نمی‌شود. او در روز‌های آغازین دور دوم ریاست جمهوری خود، در کنفرانسی خبری همراه با نتانیاهو حاضر شد. خبرنگار از ترامپ پرسید اکنون که ایران ضعیف شده، آیا وقت حمله به تأسیسات هسته‌ای نیست؟ ترامپ در واکنش گفت: «آن‌ها ضعیف نیستند. الان خیلی قوی هستند. آنها ضعیف نخواهند شد و ما فقط می‌خواهیم که سلاح هسته‌ای نداشته باشند.»

در روز‌های اخیر نیز ترامپ قدرت پهپادی ایران را ستایش کرد و گفت: «من به یکی از شرکت‌های آمریکایی گفتم که پهپاد‌های زیادی می‌خواهم. در ایران آنها پهپاد‌های خوبی می‌سازند و با ۳۵ تا ۴۰ هزار دلار پهپاد می‌سازند. آن شرکت دو هفته بعد سراغم آمد و پهپادی آورد که هزینه‌اش ۴۱ میلیون دلار است. من به آنها گفتم منظورم این نبود. منظور من پهپادی بود که نهایت ۳۵ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد... این پهپاد‌ها خیلی خوب، سریع و مرگبار و وحشتناک هستند.»

نکته قابل‌توجه این است که رئیس‌جمهور آمریکا حتی در اوج تهدید نظامی، نتوانست آن را علیه ایران عملیاتی کند. در همان سال ۹۸، بعد از ترور شهید سلیمانی، ترامپ تهدید کرده بود که ایران بسیار جسورانه درباره هدف قرار دادن منافع ایالات‌متحده صحبت می‌کند. اگر ایران به آمریکایی‌ها یا دارایی‌های آمریکا حمله کند، «۵۲ نقطه در سطح بسیار مهم، سریع و سخت موردحمله قرار خواهند گرفت.».

اما بعد از حمله ایران به پایگاه آمریکا و ضربه به نیرو‌های آن، هیچ واکنش نظامی از سوی ایالات‌متحده صورت نگرفت.

تیترکوتاه مدیا

با ۵۰۰ میلیون کوییک صفر بخریم یا ۲۰۶ کارکرده؟

منبع: فارس
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار