چک های کاغذی به انتهای راه رسیدند

به گفته کارشناسان، با توجه به مزایای چک های صیادی از جمله افزایش اعتبار و جلوگیری از کلاهبرداری بنا به اعلام بانک مرکزی از مهر ماه زمان محدود شدن تعداد چک های قدیمی فرا می رسد.

چک های کاغذی به انتهای راه رسیدند

بانک مرکزی در روزهای گذشته اعلام کرد: در حال حاضر و باگذشت دو سال و نیم از اجرای قانون جدید چک، حدود ۹۰ درصد چک‌های در گردش از چک‌های جدید است. به بیان دیگر بر اساس آخرین آمار (تیر امسال) سهم چک‌های جدید از کل چک‌های وصول شده در سامانه چکاوک حدود ۹۰ درصد بوده است.

 بر همین اساس، پذیرش و تبادل چک‌های قدیمی از مهر امسال صرفاً در بانک صادرکننده چک قابل‌انجام است و درصد اندک دارندگان این دسته‌چک‌ها تا پایان شهریور امسال می‌توانند به شعب خود مراجعه کرده و نسبت به تعویض دسته‌چک خود با دسته‌چک‌های جدید اقدام کنند.

 چک‌های جدیدی که اصلاح قانون صدور آن، سوم آذر سال ۹۷ توسط رئیس‌جمهور وقت ابلاغ و از بیست و یکم آذر همان سال لازم‌الاجرا شد که بر اساس این قانون تکالیفی بر عهده سیستم بانکی نهاده شده است.

 اصلاح قانونی که سخنگوی قانون چک آمنه نادعلی زاده دررابطه‌با آن مطرح کرد: مهم‌ترین مسئله‌ای که قانون جدید به همراه داشت این بود که چک‌هایی که به‌صورت کاغذی تبادل می‌شدند در سامانه صیاد ثبت الکترونیکی شدند و از ابتدای سال ۱۴۰۰ نوع چک جدید، چک‌های کاغذی بنفش‌رنگ در جامعه توزیع شد.

 او افزود: صادرکننده چک برای صدور ملزم شد که این چک را در سامانه صیاد ثبت کند همچنین گیرنده هم برای دریافت آن باید مراتب را در سامانه انجام دهد؛ عملیات انتقال هم متقابلاً در سامانه صیاد صورت می‌گیرد.

 در ادامه کارشناس امور بانکی نوری در خصوص مزیت‌های قانون جدید چک به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اصلاح قانون چک که در سال ۹۷ در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت سبب شد یک سری از فرایندهای صدور چک الکترونیکی و سابقه اعتباری صادرکننده نیز بررسی شود.

 بازگشت اعتبار به چک با قانون سال ۹۷

 او ضمن اشاره به کاهش پرونده‌های قضایی به سبب قانون اصلاحی چک می‌گوید: از دیگر مزایای اجرای قانون جدید چک بازگشت اطمینان و اعتبار به خود چک، حذف جعل چک و کاهش سرقت چک را می‌توان نام برد.

 تنگ‌تر شدن حلقه پذیرش چک‌های کاغذی قدیمی از مهرماه که فرزانی کارشناس امور بانکی در خصوص آن گفت: نمی‌شود چک‌های جدید صیادی را یک‌مرتبه جایگزین چک‌های قدیمی کرد؛ بنابراین لازم بود که یک دوره گذاری برای بحث جایگزینی این چک‌ها در نظر گرفته شود و بنا بر اعلام بانک مرکزی این دوره گذار مهرماه به اتمام می‌رسد.

 او افزود: در کل حرکت به سمت سراسری شدن چک‌های صیادی و به‌نوعی گام برداشتن به‌سوی حذف استفاده از چک‌های قدیمی به شکل آهسته اقدامی مؤثر و مفید خواهد بود که بانک مرکزی تصمیم دارد آن را از مهر اجرایی کند.

 به گفته کارشناسان، چک کاغذی صیادی علاوه بر افزایش اعتبار کمک به کاهش موارد جعل و کلاهبرداری هم کرده مزیت‌هایی که حالا با وجود آن بناست از مهر حلقه پذیرش چک‌های قدیمی در بانک‌ها تنگ‌تر شود.

 

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها
    پیشنهاد سردبیر