کیوسک آنلاین تیتر کوتاه / ۵۸۴
تجربه شکست خورده اعتماد به آمریکا در قراردادهای اقتصادی
در بخش کیوسک آنلاین هر روز نگاهی گذرا و کوتاه به صفحه نخست مهمترین روزنامه های اقتصادی و بعضا غیراقتصادی در سراسر جهان داریم.

به گزارش تیتر کوتاه - خبرگزاری رویترز (Reuters) در بخش اقتصاد و خودرو به گزارش اخبار زیر پرداخت:
- ترامپ نشست G7 را ترک کرد
با خروج غیرمنتظره دونالد ترامپ از اجلاس گروه ۷ در کانادا، شش رهبر باقیمانده تلاش کردند چهرهای متحد از قدرتهای اقتصادی جهان ارائه دهند. ترامپ دوشنبهشب، پیش از نشستهای مهم سهشنبه درباره اوکراین و تجارت، اجلاس را ترک کرد و خواستار «تخلیه فوری تهران» در پی تشدید درگیری ایران و اسرائیل شد.
رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان، ژاپن، ایتالیا و کانادا همراه با رئیسجمهور اوکراین و دبیرکل ناتو بر حمایت از کییف و مهار بحران خاورمیانه تأکید کردند. با این حال، اختلافات آشکار بود. ترامپ از تحریمهای جدید علیه روسیه حمایت نکرد و گفت اروپا باید پیشقدم شود.
بیانیه مشترک G7 بر منع دستیابی ایران به سلاح هستهای تأکید داشت، اما نبود اجماع قاطع و تمرکز ترامپ بر اختلافات تجاری، اجلاس را تحتالشعاع قرار داد. تحلیلگران خروج زودهنگام رئیسجمهور آمریکا را نشانهای از واگرایی در رهبری جهانی ارزیابی کردهاند.
- ترامپ کنترل شرکت آمریکایی را به کاخ سفید سپرد
دولت ترامپ با اقدامی کمسابقه، در توافق خرید شرکت آمریکایی U.S. Steel توسط نیپون استیل ژاپن، یک "سهم طلایی" بهدست آورد که به کاخ سفید حق وتو در تصمیمات کلیدی شرکت میدهد. به گفته وزیر بازرگانی، این سهم جلوی انتقال مشاغل، کاهش سرمایهگذاری و تعطیلی کارخانهها بدون اجازه رئیسجمهور را میگیرد.
منتقدان، این اقدام را بیسابقه و پرریسک دانستهاند که میتواند موجب نگرانی سرمایهگذاران خارجی شود. جیم سیکرتو، مقام پیشین وزارت خزانهداری، هشدار داد چنین رویهای اگر از سوی کشورهایی مانند چین اعمال میشد، با اعتراض آمریکا روبهرو میشد.
با وجود تضمینهایی از سوی نیپون استیل مبنی بر حفظ ساختار آمریکایی هیئتمدیره، تحلیلگران این اقدام ترامپ را آغازگر الگویی جدید در سیاستگذاری سرمایهگذاری خارجی میدانند—الگویی که ممکن است فضای اقتصادی آمریکا را برای سرمایهگذاران خارجی ناامن کند.
خبرگزاری اسوشیتد پرش (Associated Press) نیز در بخش انرژی اعلام کرد:
- بررسی تأثیر توافق ترامپ و استارمر بر صنعت خودرو و هوافضای بریتانیا
آمریکا و بریتانیا در حاشیه نشست گروه ۷ در کانادا به توافقی تجاری رسیدند که برخی تعرفهها از جمله در بخش خودروسازی و هوافضا را کاهش میدهد. این توافق با امضای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، و کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، اعلام شد. با این حال، موضوع تعرفههای فولاد و آلومینیوم هنوز حل نشده و تصمیمگیری درباره سهمیه واردات به آینده موکول شده است.
طبق اعلام کاخ سفید، خودروهای بریتانیایی تا سقف ۱۰۰ هزار دستگاه در سال با تعرفه کمتری وارد آمریکا خواهند شد. بریتانیا نیز تعرفه بر واردات گوشت گاو و اتانول آمریکا را کاهش خواهد داد. اجرای این توافق منوط به نهاییسازی جزئیات و اثبات امنیت زنجیره تأمین فولاد بریتانیاست.
مقامهای لندن و واشنگتن این توافق را گامی مهم در تعمیق روابط اقتصادی خواندهاند، اما چالشهای باقیمانده بهویژه در حوزه صنایع فلزی و دارویی، همچنان پابرجاست.
نظر شما