تیتر کوتاه گزارش می دهد؛
نمایشگاه ایران پلاست فرصتی برای توسعه صنعت پتروشیمی و بازارهای جهانی
نوزدهمین دوره نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از امروز آغاز به کار کرد.
مراسم افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست صبح امروز شنبه ۱۷ شهریور ماه با حضور مسئولان، مدیران ارشد و سیاست گذاران صنعت پتروشیمی کشور، نمایندگان مجلس و جمعی از فعالان و متخصصان این صنعت در تالار ایران، سالن خلیج فارس محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد. این مراسم با سخنرانی مقامات و فعالان صنعت پتروشیمی آغاز شد و بر نقش استراتژیک ایران پلاست در توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی و گسترش تعاملات بین المللی تاکید شد.
در ادامه گزیده ای از صحبت های مطرح شده در این مراسم را مطالعه خواهید کرد:
ایران پلاست؛ رویدادی با جایگاه ویژه در کشور و منطقه
صدیف بیک زاده، مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران، در این مراسم گفت: در سایت نمایشگاهی تهران حدود ۷۰ نمایشگاه برگزار می شود و ایران پلاست جزو ۳ نمایشگاه مهم است که جایگاه ویژه ای در کشور و حتی منطقه دارد. خوشحالیم که با توجه به شرایط فعلی کشور شاهد استقبال بسیار خوب از این رویداد هستیم و با همکاری خوبی که با وزارت نفت و شرکت پتروشیمی داشتیم نمایشگاه در بهترین سطح خود برگزار می شود. از همه عزیزانی که در برگزاری این رویداد زحمت کشیدند تشکر می کنم.
نقش صنعت پتروشیمی و پلیمر در اقتصاد ملی
مهدوی، دبیرکل انجمن صنایع کارفرمایی صنایع پتروشیمی ایران، در سخنان خود با اشاره به اهمیت اقتصاد پتروشیمی گفت: امیدوارم خروجی این نمایشگاه کمک به تولید و اقتصاد کشور کند. امروزه صنعت پتروشیمی و پلیمر در اقتصاد دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است و پلیمر نقش موثری در اقتصاد جهانی دارد. ما حدود ۷ تا ۸ میلیارد دلار به صنایع پایین دستی خود کالا می دهیم و در اقتصاد ملی نقش بسزایی داریم. عقل اقتصادی حکم می کند که به این صنعت توجه ویژه شود و به آن پر و بال دهیم. علی رغم تحریم ها دغدغه ای در حوزه صادرات نداریم.
فرصت های همکاری ایران و روسیه
جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، بر اهمیت روابط دو کشور تاکید کرد و گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران با فدراسیون روسیه بسیار عمیق و راهبردی است و رهبران دو کشور اراده خود را بر گسترش روابط گذاشته اند. نمایشگاه هایی که برگزار می شود فرصت مناسبی برای شناخت بازارهاست، چرا که نه ایرانی ها شناخت درستی از بازار روسیه دارند و نه روس ها شناخت درستی از بازار ایران. به عنوان مثال صنعت ساختمان در روسیه نیازمند سرمایه گذاری کشورهای مختلف و عرضه کالا است. روسیه نیز مانند ما تحت تاثیر تحریم ها قرار گرفته است و ایران و روسیه می توانند اقتصاد خود را با یکدیگر گره بزنند. موافقتنامه تجارت آزاد با کشورهای عضو اوراسیا فرصتی مهم برای ورود به اقتصاد روسیه فراهم می کند. همچنین حجم تجارت ما با این کشور هنوز متناسب با اقتصاد آن نیست و موانع داخلی باید با اراده مستحکم از بین برود.
وی در ادامه افزود: در حوزه انرژی، مذاکرات خوبی بین مسئولان ایران و روسیه انجام شده و هفته آینده مسئولان وزارت انرژی روسیه به تهران سفر خواهند کرد تا موضوع انتقال گاز از روسیه به ایران نهایی شود. کارهای مقدماتی انجام شده و تنها سر قیمت به توافق نرسیده ایم.
آیینه ای از توانمندی و چالش های صنعت پتروشیمی
شریعتمداری، مدیرعامل صنایع پتروشیمی خلیج فارس، درباره اهمیت نمایشگاه گفت: وحدت و همدلی بسیار خوبی در صنعت پتروشیمی برقرار است و نمایشگاه امسال در سطح بسیار خوبی برگزار شده است. ایران پلاست نه تنها یک رویداد نمایشگاهی بلکه آیینه ای از توانمندی های ملی، خدمات و حتی چالش های صنعت پلیمر و پلاستیک است. صنعت پتروشیمی ایران به جایگاه تعیین کننده ای در اقتصاد کشور رسیده و نمایشگاه فرصتی است تا همگی در کنار یکدیگر به فتح بازارهای جدید برسیم. همچنین موضوع آینده پژوهی در این صنعت امر مهمی است که باید به آن پرداخته شود.
توسعه ظرفیت پلیمر و صنایع پایین دستی
حسن عباس زاده، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در ادامه مراسم اظهار داشت: این نمایشگاه در شرایطی برگزار شد که بسیاری از مدیران و مسئولان ترجیح می دادند به علت شرایط اقتصادی و تاثیر جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران امسال برگزار نشود، اما ما مصمم به برگزاری این رویداد بودیم و شکر خدا نتیجه بخش بود. پلیمرها جایگزین فولاد و چوب شده اند و ارزش افزوده بالاتری دارند. تکنولوژی های جدید باعث خلق پلیمرهای جدید می شود و برنامه توسعه ما حدودا ۱ میلیون تن افزایش ظرفیت را شامل می شود. در پایان برنامه هفتم رشد، ظرفیت تولید پلیمر به ۱۶ میلیون تن خواهد رسید. همچنین توسعه صنایعی تکمیلی و پایین دستی جزو اهداف اصلی این نمایشگاه است.

نظر شما