کد خبر: ۶۸۱۲۶
۲۲ دی ۱۴۰۱ ۲۱:۲۵

وزیر آموزش و پرورش به فرهنگیان هشدار داد

وزیر آموزش و پرورش گفت: وظیفه ما پرداختن به فرهنگ انفاق و کار خیر برای ترویج آن است.
وزیر آموزش و پرورش به فرهنگیان هشدار داد

یوسف نوری امروز در بیست‌ و چهارمین جشنواره خیرین استان اصفهان، اظهار داشت: ایام متعلق به حضرت زهرا(س) است که خانه‌‌شان خانه نذر و انفاق بود و امیرالمومنین(ع) چیزی نمی‌خورد، اما سفره‌داری می‌کرد.

وی افزود: این نشان‌دهنده فرهنگی است که امروز در اصفهان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، مکتب تربیتی را به جا می‌گذارد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تشکیل مجمع خیران مدرسه‌ساز عنوان کرد: اگر چه از قدیم این فرهنگ وجود داشت اما از سال ۱۳۷۷ با تشکیل جامعه خیران مدرسه‌ساز، این کار به صورت منسجم و نظام‌مند شکل گرفت و خیران ورود پیدا کردند.

وی تصریح کرد: امروز از هر دو کلاس درس یک کلاس را خیران می‌سازند و آنها هدف‌گذاری خوبی انجام داده‌اند، چرا که پول خود را در جایی هزینه کرده‌اند که همواره باقی‌الصالحات است.

نوری با اشاره به نقش تربیتی خیران مدرسه‌ساز بیان کرد: برخی فکر می‌کنند که اگر بنایی ایجاد کنند فرهنگ ایجاد می‌شود، در حالی که این فرهنگ است که بنا را ایجاد می‌کند و فرهنگ کار خیر است که این مدارس را ساخته و افراد فرهیخته و فرهمند را پرورش می‌دهد که سرمایه‌های فرهنگی و اجتماعی کشور هستند.

وی با بیان اینکه این افراد آثاری خلق می‌کنند که برای ما کاربرد تربیتی دارد، گفت: ساختن بنا بسیار خوب است و بخش عظیمی از نیاز جامعه ما را برطرف می‌کند، اما همین که دانش‌آموز ساخته شدن این بنا توسط یک خیر را می‌بیند فرهنگ انفاق و کمک به دیگران را می‌آموزد و این اثر تربیتی این کار است.

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: یکی از مشکلات ما که باید بیشتر به آن توجه شود، پرداختن به فرهنگ انفاق و کار خیر است.

وی تاکید کرد: خیران به تعبیر قرآن ملکه مدرسه‌سازی در درون خود دارند و قطعا هر خشتی که می‌گذارند پله پله به خدا می‌رسد، مال محبوب‌ترین و زینت حیات انسان است، اما وقتی انفاق می‌شود، فرد به مقام ابرار می‌رسد.

نوری با بیان اینکه وظیفه ما در ابتدا ترویج این فرهنگ است، تصریح کرد: ما پیوست رسانه‌ای محکمی برای این امر نداریم و امور نظام‌مند و هدف‌دار ما در این راستا کم است، اما اکنون آغاز شده و خیران در حال معرفی هستند.

وی افزود: وظیفه دیگر ما تشکر کردن است؛ اگر زبان تشکر داشته باشیم خودمان بزرگ می‌شویم و اگر غافل شویم فرومایه می‌شویم و اگر بارها در محضر خیران برای تشکر حاضر شویم به وظیفه‌مان عمل کرده‌ایم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به پرده‌برداری از سه پروژه فناورانه در استان اصفهان عنوان کرد: استان اصفهان همواره کارهای نوآورانه‌ای انجام داده است و اکنون وارد مرحله جدیدی از این امر شده‌اند، در زیست‌بوم جدید که زیست‌بوم فناوری است، با استفاده از اقدامات استان اصفهان در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباط گام مهمی در راستا شفافیت، پاسخگویی به خیران و تسریع امور برداشته شده است‌.

وی خبر داد: برای ادای تعهدات خود به خیران، املاک مازاد آموزش و پرورش که حدود ۶۰۰ ملک بود شناسایی شد و برای انجام پروژه‌های خیران وارد مرحله گرفتن مجوز شد.

نوری افزود: دولت از سایر منابع خود، علاوه‌ بر ۱۱۷ میلیون یورویی که اعطا شد، ۵۰۰ میلیون یورو دیگر برای ساخت مدارس و سایر امور مربوط اختصاص می‌دهد تا بتوانیم به موارد تعهدی خود به خیران عمل کنیم.

وی ضمن قدردانی از اقدامات استان اصفهان عنوان کرد: برای ادای بخشی از دین خود به استان اصفهان، با توجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این استان میزبانی المپیاد جهانی فیزیک که بالاترین المپیاد در جهان است را در سال ۱۴۰۳، به استان اصفهان اختصاص خواهیم داد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: علاوه‌بر این با همت مجمع خیران استان و سازمان نوسازی مدارس، پیوست رسانه‌ای خوبی برای خیران تشکیل می‌شود تا آنها به حدود ۹۰ کشور جهان معرفی شوند.

اخبار
  • آخرین اخبار
  • پربازدید
  • پربحث
+ بیشتر
قیمت ارزهای دیجتال
قیمت سکه
قیمت ارز