امروزه سردخانه ها نقش بسیار کلیدی در تامین و حفظ مواد غذایی مورد نیاز انسان ها دارند و در اینجا قصد داریم شما را با نحوه نگهداری مواد غذایی در سردخانه ها و نحوه ساخت این مجموعه آشنا نماییم .
سردخانه محیطی می باشد که در آن می توان مواد غذایی را تا مدت زمان طولانی نگهداری نماییم . در سردخانه ها علاوه بر دما عوامل دیگری چون رطوبت، گاز های موجود در هوا، نور و غیره را به صورت بسیار دقیقی کنترل می نماییم تا بتوانیم مدت زمان نگهداری محصولات غذایی مختلف را افزایش دهیم .
سردخانه ها به دو صورت بالای صفر و زیر صفر طراحی و اجرا می شوند که در سردخانه های بالای صفر محصولاتی چون میوه، سبزی، لبنیات و غیره نگهداری می شود و در سردخانه های زیر صفر محصولات منجمد مانند گوشت، مرغ، سبزیجات فریز شده، پنیرپیتزا و غیره نگهداری می شود .
معمولا نگهداری محصولات در سردخانه های بالای صفر سخت تر می باشد و دلیل آن کنترل عواملی مانند رطوبت، نور و گاز های هوا در سردخانه های بالا صفر باید با دقت بالایی انجام شود تا محصولاتی مانند میوه ها را بتوان بدون افت کیفیت نگهداری نمود .
ساخت سردخانه را می توان به دو بخش کلی تقسیم نمود یکی ساخت سازه عایق کاری شده و دیگری نصب تجیهزات برودتی جهت کاهش دمای محیط سردخانه، که هر کدام از این دو کار باید با دقت بالایی انجام شود . در ساخت سازه سردخانه ابتدا اسکلت آن را اجرا می نمایند و سپس بر روی اسکلت ساندویچ پانل نصب می شود استفاده از ساندویچ پانل در ساخت سردخانه جهت عایق نمودن محیط می باشد .
ساندویچ پانل ها عایق قوی حرارت می باشند که از نفوذ گرما به داخل محیط سردخانه جلوگیری می نمایند و هرچه ضخامت و دانسیته ساندویچ پانل بیشتر باشد ضریب انتقال حرارت آن کمتر می شود به این معنی که عایق قوی تری می شود .
پس از ساخت سازه سردخانه نوبت به نصب تجهیزات برودتی سردخانه می باشد که در ادامه شما را با این تجهیزات بیشتر آشنا می نماییم .
در ساخت سردخانه ها از تجهیزات و قطعات مختلفی استفاده می شود که در ادامه ۳ دستگاه اصلی مورد استفاده در سیکل برودت را کامل توضیح می دهیم .
مهمترین بخش هر سردخانه کمپرسور آن می باشد که در سیکل تبرید وظیفه متراکم نمودن گاز مبرد و به گردش در آوردن آن در سیکل تبرید تراکمی را بر عهده دارد کمپرسور ها در مدل های مختلفی چون پیستونی، اسکرو و اسکرال تولید می شوند که معمولا در ساخت سردخانه ها از مدل پیستونی و در برخی موارد از مدل اسکرو و اسکرال استفاده می شود .
کندانسور بخش دیگری از سیکل تبرید می باشد که وظیفه دفع گرمای سردخانه را بر عهده دارد درون این دستگاه دمای گاز مبرد فشرده شده کاهش می یابد و از حالت گاز به مایع تبدیل می شود و سپس از کندانسور خارج می شود این دستگاه در ۳ مدل هوایی، آبی و تبخیری طراحی و تولید می شود که هر کدام از این کندانسور ها در شرایط جوی متفاوت راندمان و عملکرد متفاوتی دارند که باید این دستگاه را بر اساس شرایط آب و هوایی هر منطقه به درستی انتخاب نمود .
شما می توانید برای آشنایی بیشتر با انواع کندانسور ها سردخانه و نحوه عملکرد هر کدام به صفحه کندانسور نیک مراجعه نمایید .
اواپراتور سردخانه از دیگر تجهیزات مهم می باشد که درون محیط سردخانه نصب می شود این دستگاه گرما هوا درون محیط سردخانه را به خود جذب می نماید و سبب کاهش دمای محیط می شود این دستگاه تشکیل شده از یک کویل حرارتی و یک یا چند فن که هوای محیط سردخانه را از روی کویل عبور می دهند .
اواپراتور ها تاثیر بسزایی در میزان رطوبت محیط سردخانه دارند و باید در انتخاب آن به این موضوع توجه نماییم به این صورت که هرچه فاصله بین فین های اواپراتور بیشتر باشد میزان رطوبت کمتری را به خود جذب می نماید و باید در سردخانه هایی که نیاز به رطوبت بالایی داریم از اواپراتور با فاصله فین زیاد استفاده نماییم .
شما می توانید برای آشنایی با مدل های مختلف اواپراتور و نحوه عملکرد هر کدام به صفحه اواپراتور نیک مراجعه نمایید و اطلاعات جالبی در این زمینه کسب نمایید .
قیمت یا هزینه ساخت سردخانه ها بر اساس ظرفیت، شرایط جوی محل اجرا، دمای سردخانه، محصول مورد نگهداری، برند تجهیزات مورد استفاده و عوامل بسیار مختلف دیگری بستگی دارد که شما می توانید برای کسب اطلاعات کامل در این زمینه به صفحه محاسبه هزینه ساخت سردخانه مراجعه نمایید و متوجه می شوید که سردخانه داری جزو کارهای پر درآمد می باشد و هرچه سردخانه شما با کیفیت بالاتری ساخته شده باشد هزینه های تعمیر و نگهداری شما کاهش می یابد و در نتیجه سود شما در بلند مدت افزایش می یابد .
برچسب ها : سردخانه,سردخانه بالای صفر,سردخانه زیر صفر,ساخت سردخانه,قیمت سردخانه