ترفند کاهش هزینه های ساخت و ساز مسکن چیست؟

کارشناس سیاست‌گذاری مسکن گفت: توسعه افقی شهر‌ها زمینه‌ساز تسریع در روند ساخت مسکن در کشور می‌شود که باید دولت‌های بعدی بر روی آن تمرکز کنند.

ترفند کاهش هزینه های ساخت و ساز مسکن چیست؟

هزینه‌های ساخت مسکن از جمله موارد مهمی است که در فرآیند ساخت و احداث یک واحد مسکونی لازم است مد نظر داشت. این هزینه‌ها شامل مواردی همچون قیمت زمین، مواد اولیه ساخت، نیروی انسانی، ماشین آلات و ابزارهای مورد نیاز برای اجرای پروژه ساختمانی می‌شود.

همزمان با رشد روز افزون جمعیت و افزایش شهرنشینی، به‌تدریج اراضی قابل سکونت کاهش یافته و در نتیجه ایجاد ساختمان‌های بلند و چند طبقه فکر بکری بود تا بیشترین جمعیت را در کمترین فضا جای دهد؛ این ایده به لحاظ اقتصادی و صرفه‌جویی در میزان اشغال سطح زمین برای سکونت انبوهی از جامعه انسانی بسیار مورد استقبال معماران و طراحان شهری قرار گرفت و به مرور و با گذر زمان تبدیل به یکی از پدیده‌هایی شد که امروز شهرهای جهان به ویژه شهرهای بزرگ را به شدت درگیر خود کرده است. این در حالی است که توسعه افقی شهرها یکی از اهدافی است که دولت سیزدهم در قالب احکام برنامه هفتم دنبال می‌‌‌کرد و در نسخه مصوب لایحه برنامه هفتم در کمیسیون تلفیق نیز دست‌‌‌کم در مورد شهرهای کوچک و متوسط با اقبال نمایندگان مجلس مواجه شده است.

توسعه عمودی شهر یا بلند مرتبه‌سازی در سال‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین راهبردها و برنامه‌های توسعه شهری تبدیل شده بود و این پدیده ضمن داشتن مزایای متعدد، در صورت داشتن ضعف در برنامه‌ریزی، اثرات منفی بر شاخص‌های کیفیت زندگی و به‌ویژه هویت محلی داشته این در حالی است که اجرای طرح توسعه افقی شهرها خود می‌تواند زمینه را برای تسریع در روند اجرای ساخت مسکن افزایش دهد.

بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که سهم زمین از قیمت مسکن حدود ۶۰ درصد است. بنابراین با توسعه افقی و افزودن اراضی به محدوده شهرها می‌توان قیمت مسکن را کنترل کرد. چرا که در این شرایط، زمین کافی به بازار عرضه می‌شود و تعادل را به بازار برمی گرداند.

توسعه افقی در شهرهایی که اراضی کافی دارند، می‌تواند انتخاب بهتری باشد و کیفیت زندگی را افزایش دهد. به خصوص با توجه به پیامدهایی که زندگی آپارتمانی می‌تواند برای افراد در بر داشته باشد.

 همچنین بر اساس پژوهش‌های مرکز توسعه و آینده نگری، حدود ۴ میلیون و ۳۶۲ هزار هکتار از کل کشور، قابلیت تبدیل شدن به سکونتگاه و بارگذاری جمعیت دارد به عبارت دیگر، بیش از ۲.۶۹ درصد از زمین‌های کل کشور را می‌توان به سکونتگاه تبدیل کرد.

در همین رابطه آرامی کارشناس مسکن با بیان اینکه توسعه افقی شهرها، روند ساخت‌وساز را افزایش می‌دهد گفت: اجرای طرح توسعه افقی در شهرها زمینه ساز کاهش چالش‌های حوزه ساخت مسکن می‌شود.

وی با بیان اینکه سرعت ساخت‌وساز مسکن همزمان با توسعه افقی شهرها بیشتر می‌شود گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز و افزایش نرخ تورم به طور قطع با اجرای این طرح هزینه‌های ساخت درگیر مسائل تورمی اقتصاد کشور نمی‌شود.

این کارشناس مسکن با بیان اینکه برخی از سازندگان عدم توسعه افقی شهرها ناشی از عدم تامین زمین و هزینه‌های زیرساخت‌ها اعلام می‌کنند گفت: طبق بررسی‌ها و آمارهای اعلام شده درحال‌حاضر با توجه به الحاق اراضی در شهرها هیچ کمبودی در این بخش وجود ندارد و در برخی از شهرها هم شاهد مازاد اراضی هستیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از اشکالاتی که برخی از کارشناسان به توسعه افقی شهرها می‌گیرند، بحث ایجاد زیرساخت و هزینه‌های سرسام آور آن است گفت: هزینه زیرساخت برای شهرها و شهرک‌های جدید می‌تواند بسیار بالا باشد که طبق بررسی‌های صورت گرفته بسیاری از اراضی که تامین شده نیازی به تکمیل زیرساختی ندارد.

آرامی با بیان اینکه در صورتی که تمام دستگاه ها، هماهنگی لازم را داشته باشند، می‌توان این زیرساخت‌ها را به صرفه ساخت گفت: در نگاه کلان و با محاسبه تهدید و فرصت هایی که برای مدیریت شهری وجود خواهد داشت، می‌توان گفت که فراهم کردن زیرساخت بسیار عاقلانه تر و بهتر از افزایش جمعیت و تراکم شهرهاست.

او با بیان اینکه درصد کمی از زمین‌های کشور در پهنه شهری و روستایی به سکونتگاه تبدیل شده است گفت: ایران وسعت ۱۶۵ میلیون هکتاری دارد در حالی که سهم اراضی شهری و روستایی، فقط ۱ میلیون هکتار است. اجرای طرح توسعه افقی شهرها در این دولت کلید خورده است و با توجه به مزایای مفید و کاربرد‌های که داشته است باید این طرح در دولت‌های بعدی هم ادامه پیدا کند تا شاهد بهبود وضعیت بازار تولید مسکن در کشور باشیم.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

  • گوهری

    از سال ۱۴۰۰ مسکن ملی پرند تهران ثبت نام کردیم با اینکه واجد شرایط هستیم وضیعتمون رو سیستم تایید اولیه در انتظار تایید مدیر بلاتکلیف ۳ ساله مونده حتی تشکیل پرونده انجام نمیدن تایید نهایی نمیکنن هربار شرکت عمران پرند پیگیر شدم میگن اول باید تامین زمین بشه بعد تشکیل پرونده بدن ۳ ساله هنوز تامین زمین نکردن پس کی میسازن به ما مردم بدبخت تحویل بدن رسانه ها خواهشااا پیگیری کنید زیر بار مستاجری لح شدیم بلکه چاره ای کنن ممنونم

  • ناشناس

    دولت باید حریم شهرها و روستا هارو بازنگری و بیشتر کند و اجازه ساخت ساز و سند و وام آسان بده تا حداقل مردم اونایی که در حریم شهر و روستاها زمین دارن خودشون مسکن بسازن این حصار و حریم کشی دور شهر و روستا خودش باعث شده با بحران مسکن روبرو بشیم این حریم شهر روستاها رو بازنگری کنید وصعت بیشتر بدین خواهشاااا

سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت تیتر کوتاه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار
    سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت تیتر کوتاه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    پیشنهاد سردبیر