انگلیس ابرآروان را هم تحریم کرد

دولت انگلیس شرکت ایرانی ارائه دهندۀ خدمات کلود ابرآروان را به اتهام واهی کمک در سانسور اینترنت در ایران تحریم کرد.

انگلیس امروز اعلام کرد که همچون آمریکا شرکت ابرآروان را تحریم می‌کند. ابرآروان یک شرکت فناوری ایرانی در زمینۀ ارائه خدمات سرور و ابری اینترنتی است.

انگلیسی‌ها همچون آمریکایی‌ها ابرآوران را به اتهام کمک در سانسور اینترنت تحریم کرده است، آن‌ها اعلام کرده‌اند که معتقدند ابرآروان به دولت برای محدود نمودن اینترنت کمک می‌کند. مقامات دولت انگلیس روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که دو شرکت "ابرآروان" و "فناوری‌های جهانی ابر آروان" با اتهام کمک به سانسور اینترنت تحریم شده‌اند.

ابرآروان به اتهام همکاری در اجرای پروژه‌های ملی شبکه و محدودسازی اینترنت توسط انگلیس تحریم شد، اتحادیه اروپا نیز پیشتر در تاریخ ۲۳ آبان ۱۴۰۱ این شرکت را تحریم کرده بود.

البته به نظر می‌رسد که وضع چنین تحریم‌هایی بیش از آنکه هوشمندانه باشد، ناشی از فقر اطلاعاتی و خطای محاسباتی کشورهای غربی است؛ چرا که در ایران براساس قوانین مدیریت لایۀ هسته و توزیع ترافیک کل کشور در این لایه به صورت انحصاری در اختیار دولت قرار دارد و شرکت خصوصی همچون ابرآروان خود یک خدمات گیرنده از دولت محسوب می‌شود بنابراین در عمل نقشی در تصمیمات سلبی یا ایجابی حاکمیت ندارد.

نکتۀ دیگر دربارۀ ابرآروان اینکه، شرکت مذکور با عموم کاربران در تماس نیست و خدماتش عموماً به شرکت‌ها و مجموعه‌هایی است که سرویسی در فضای مجازی طراحی و ارائه می‌کنند.

گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا پیشتر بعد از تحریم ابرآروان توسط آمریکا در گزارشی توضیح داده بود که تحلیل شرایط نشان می‌دهد، تحریم این شرکت بیش از آنکه ریشه در واقعیت داشته باشد، ناشی از ناراحتی کشورهای غربی از وجود شرکت‌هایی در ایران است که سبب افزایش قدرت سایبری کشور می‌شوند و برهمین اساس آن‌ها را تحریم می‌کند. ( اینجا بخوانید ).

موضوع بعد اینکه شرکت ابرآروان اکنون تقریباً از سوی تمام نهادهای شاخص غرب با اتهامی واهی تحریم شده است! آمریکا به عنوان کشوری که ماه‌هاست تلاش می‌کند تا تیک‌تاک را مجبور کند، سهامش را به فرد حقیقی یا حقوقی از آمریکا بفروشد و انگلیس به عنوان دولتی که در تلاش است تا همۀ پیام‌های شبکه‌های اجتماعی را به بهانۀ حفاظت از کودکان رصد کند، این شرکت را تحریم کرده‌اند.

علت این تحریم هم بومی‌سازی برخی فناوری‌های ابری و سروری در داخل ایران و افزایش قدرت سایبری کشور ما است، مدیران ابرآروان هم به وضوح صحنه را مشاهده می‌کنند بنابراین از آن‌ها انتظار می‌رود تا در بزنگاه‌ها خود را وارد بازی‌های سیاسی نکنند و تلاش نمایند با شناخت کافی از کسانی که آن‌ها را به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تحریم کرده‌اند با قدرت بیشتری در مسیر افزایش توان سایبری سرزمین خود گام بردارند.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها