رادیو تیتر | ویژه فناوری / ۱۷

پادکست| باتری گوشی شما هم زود شارژ خالی می کند؟

در شرایطی که آنتن دهی ضعیف و اختلالات GPS به یک چالش روزمره در ایران تبدیل شده، گوشی های هوشمند ما برای زنده ماندن تقلا می کنند. این فشار مضاعف بر سخت افزار، باتری را بی صدا از بین می برد.

پادکست| باتری گوشی شما هم زود شارژ خالی می کند؟

دلایل متعددی برای کاهش شارژ باتری وجود دارد، اما برخی از آن ها در شرایط کنونی ایران تأثیر به مراتب بیشتری دارند. درک این دلایل، اولین قدم برای مقابله با آن هاست.

پادکست صوتی گزارش :

تلاش بی وقفه برای اتصال: تأثیر آنتن ضعیف

یکی از بزرگترین مجرمان مصرف بالای باتری، سیگنال ضعیف شبکه تلفن همراه است. زمانی که آنتن گوشی شما ضعیف است، دستگاه مجبور می شود به طور مداوم برای یافتن و اتصال به یک دکل مخابراتی قوی تر، توان بخش رادیویی خود را افزایش دهد. این فرآیند جستجوی دائمی، فشار مضاعفی بر سخت افزار، به خصوص پردازنده (CPU) و مودم گوشی وارد کرده و به شدت انرژی بر است. در واقع، گوشی شما در این حالت تمام توان خود را به کار می گیرد تا ارتباطی پایدار برقرار کند که نتیجه آن، گرم شدن دستگاه و تخلیه سریع باتری است، حتی زمانی که از گوشی استفاده مستقیمی نمی کنید.

| بیشتر بخوانید:

قطعی و اختلال به اینترنت ایران بازگشت

درخواست محدودیت کامل اینترنت جهانی توسط لاریجانی

سردرگمی در موقعیت یابی: اختلال در GPS

سیگنال

بسیاری از اپلیکیشن ها برای ارائه خدمات خود از GPS استفاده می کنند. در شرایطی که سیگنال GPS دچار اختلال، پارازیت یا قطعی می شود، گوشی برای تعیین دقیق موقعیت مکانی با چالش روبرو خواهد شد. در این حالت، سیستم عامل تلاش می کند تا با استفاده از روش های جایگزین مانند تحلیل سیگنال Wi-Fi و داده های شبکه تلفن همراه (دکل های مخابراتی) این ضعف را جبران کند. این فرآیند ترکیبی که به آن "دقت بالای موقعیت مکانی" (High Accuracy Location) می گویند، نیازمند پردازش همزمان داده از چندین منبع مختلف است. این امر مستقیماً پردازنده را درگیر کرده و باعث افزایش چشمگیر مصرف باتری می شود. بنابراین، اختلال در GPS نه تنها دقت مسیریابی را مختل می کند، بلکه شارژ گوشی شما را نیز به سرعت به پایان می رساند.

مشکلات عمومی و سایر دلایل

علاوه بر موارد فوق که در ایران نمود بیشتری دارند، دلایل رایج دیگری نیز برای مصرف بالای باتری وجود دارد:

روشن ماندن دائمی صفحه نمایش: نمایشگرها، به خصوص با روشنایی بالا، بزرگترین مصرف کننده باتری در هر گوشی هوشمندی هستند.

اپلیکیشن های پس زمینه: بسیاری از برنامه ها حتی زمانی که از آن ها استفاده نمی کنید، در پس زمینه فعال بوده و در حال همگام سازی داده، ارسال نوتیفیکیشن و استفاده از منابع سخت افزاری هستند.

اینترنت همراه (Data): اتصال دائمی به اینترنت همراه، به خصوص با کیفیت پایین و قطع و وصل شدن مکرر، باتری زیادی مصرف می کند.

گرمای بیش از حد: قرار گرفتن گوشی در معرض نور خورشید یا استفاده سنگین که منجر به داغ شدن آن می شود، به سلامت باتری آسیب جدی وارد کرده و سرعت تخلیه آن را افزایش می دهد.

راهکارهای عملی برای افزایش شارژدهی روزانه

با انجام چند تنظیم ساده می توانید به طور محسوسی مصرف باتری گوشی خود را در طول روز کاهش دهید.

باتری_گوشی

مقابله با سیگنال ضعیف

استفاده از حالت هواپیما: در مناطقی که آنتن دهی بسیار ضعیف یا nonexistent است (مانند طبقات زیرین پارکینگ ها یا نقاط کور شهری و جاده ای)، گوشی خود را روی حالت پرواز (Airplane Mode) قرار دهید. این کار تلاش بیهوده دستگاه برای جستجوی سیگنال را متوقف می کند.

تغییر حالت شبکه: اگر در منطقه شما پوشش شبکه ۴G/LTE ضعیف است، وارد تنظیمات شبکه موبایل شده و آن را به صورت دستی روی ۳G یا ۲G قرار دهید. اگرچه سرعت اینترنت شما کاهش می یابد، اما اتصال پایدارتر، مصرف باتری را به شدت کاهش می دهد.

مدیریت GPS و موقعیت مکانی

خاموش کردن GPS: در مواقعی که به آن نیاز ندارید، حتماً سرویس موقعیت مکانی (Location) را از منوی تنظیمات سریع خاموش کنید.

تنظیم دقت GPS: در تنظیمات موقعیت مکانی، می توانید حالت آن را از "دقت بالا" به "صرفه جویی در باتری" (Battery Saving) یا "فقط GPS دستگاه" (Device Only) تغییر دهید تا از Wi-Fi و شبکه های موبایل برای موقعیت یابی استفاده نکند.

مدیریت دسترسی برنامه ها: در بخش تنظیمات حریم خصوصی، دسترسی اپلیکیشن هایی که نیازی به موقعیت مکانی شما ندارند را قطع یا محدود به "فقط هنگام استفاده از برنامه" کنید.

بهینه سازی های عمومی

کاهش روشنایی صفحه: روشنایی نمایشگر را به صورت دستی تنظیم کرده و تا حد امکان آن را کم نگه دارید. از فعال کردن روشنایی خودکار (Auto-Brightness) که سنسور آن دائما فعال است، خودداری کنید.

فعال کردن حالت تاریک (Dark Mode): اگر گوشی شما نمایشگر OLED یا AMOLED دارد، استفاده از حالت تاریک در سطح سیستم عامل و اپلیکیشن ها، با خاموش کردن پیکسل های مشکی، تأثیر شگرفی در کاهش مصرف باتری دارد.

محدود کردن فعالیت پس زمینه: در تنظیمات باتری، می توانید فعالیت پس زمینه اپلیکیشن های پرمصرف را محدود یا متوقف کنید.

خاموش کردن اتصالات غیرضروری: در مواقع عدم نیاز، Wi-Fi، بلوتوث و اینترنت همراه (Data) را خاموش کنید.

چگونه عمر مفید باتری خود را افزایش دهیم؟

Gemini_Generated_Image_73u2u273u2u273u2-2048x1638 (1)

علاوه بر افزایش شارژدهی روزانه، رعایت برخی نکات به شما کمک می کند تا سلامت کلی باتری لیتیوم-یونی گوشی خود را در بلندمدت حفظ کنید.

قانون طلایی ۸۰-۲۰: بهترین عملکرد و طول عمر باتری های لیتیومی زمانی حاصل می شود که شارژ آن ها بین ۲۰ تا ۸۰ درصد نگه داشته شود. سعی کنید نگذارید شارژ گوشی به زیر ۲۰ درصد برسد و از شارژ کردن آن تا ۱۰۰ درصد به صورت مداوم، به خصوص در طول شب، خودداری کنید.

از شارژر و کابل اصلی استفاده کنید: استفاده از شارژرهای غیراستاندارد و ارزان قیمت می تواند به باتری و مدار شارژ گوشی آسیب جدی وارد کند.

گوشی را خنک نگه دارید: بزرگترین دشمن باتری، گرماست. هرگز گوشی را در حال شارژ زیر بالش یا در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید. هنگام شارژ، بهتر است قاب محافظ را جدا کنید.

از گوشی در حین شارژ استفاده سنگین نکنید: انجام بازی های گرافیکی یا تماشای ویدیو هنگام شارژ، باعث تولید گرمای مضاعف و فشار شدید بر باتری می شود.

با رعایت این نکات، می توانید تا حد زیادی از تأثیرات منفی شرایط فعلی بر باتری گوشی خود بکاهید و از دستگاه خود برای مدت زمان طولانی تری به شکل بهینه استفاده کنید.

تیترکوتاه مدیا

 ۹ کشور با بیشترین افزایش ارزش پول در سال ۱۴۰۴ را بشناسید

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار