تیتر کوتاه بررسی کرد؛
فرهنگیان بخوانند/ حقوق نجومی این معلمان شما را شوکه میکند
بررسی آمار حقوق معلمان مقطع متوسطه در سال ۲۰۲۰ نشان میدهد که تفاوت فاحشی میان نظامهای پرداخت کشورهای مختلف وجود دارد؛ بهطوری که در برخی کشورها، معلمان درآمدی تا ۱۰ برابر بیشتر از همتایان خود در دیگر نقاط جهان دارند.

به گزارش تیتر کوتاه - طبق دادههای منتشر شده، حقوق سالانه معلمان در کشورهای توسعهیافته بهویژه در اروپا و شرق آسیا، ارقام قابل توجهی را نشان میدهد. لوکزامبورگ با پرداخت بیش از ۱۳۰ هزار دلار در سال، صدرنشین این جدول است و پس از آن، آلمان و کره جنوبی با میانگینهای ۱۱۵ و ۱۰۵ هزار دلار در سال قرار دارند. در مقابل، کشورهایی نظیر مجارستان، جمهوری چک و لیتوانی با حقوقی در حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار، کمترین پرداختی را دارند. این اختلاف معنادار در نظامهای پرداختی، میتواند نشاندهنده رویکرد متفاوت کشورها به جایگاه و نقش اقتصادی معلمان در توسعه آموزشی و انسانی باشد.
به نقل از سایت OECD، بر اساس آمار منتشر شده در سال 2020، بیشترین حقوق ناخالص سالانه معلمان مقطع متوسطه (در بالاترین سطح پرداختی) در کشور لوکزامبورگ پرداخت میشود. این آمار که بر پایه حقوق رسمی و قبل از کسر مالیات، بیمه و سایر کسورات تنظیم شده، تصویری از وضعیت معیشتی معلمان در کشورهای مختلف جهان ارائه میدهد.
در صدر این جدول، لوکزامبورگ با پرداخت بیش از ۱۳۰ هزار دلار در سال به معلمان خود قرار دارد که معادل بیش از ۱۰,۸۰۰ دلار (با احتساب دلار ۸۵ هزار و ۵۹۵ تومانی / ۹۲۴ میلیون و ۴۲۶ هزار تومان) در ماه است. پس از آن، آلمان با حدود ۱۱۵ هزار دلار سالانه (نزدیک به ۹,۶۰۰ دلار در ماه / ۸۲۱ میلیون و ۷۱۲ هزار تومان ) و کره جنوبی با حدود ۱۰۵ هزار دلار در سال (حدود ۸,۷۵۰ دلار در ماه/ ۷۴۸ میلیون و ۹۵۶ هزار و ۲۵۰ تومان) در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتهاند. کشورهای پرتغال، ایرلند، اسپانیا و مکزیک نیز در میانههای جدول دیده میشوند و حقوق ماهانه معلمان آنها بین ۵,۸۰۰(۴۹۶ میلیون و ۴۵۱ هزار تومان) تا ۷,۵۰۰ دلار(۶۴۱ میلیون و ۹۶۲ هزار و ۵۰۰ تومان) متغیر است.
در سوی دیگر این ردهبندی، کشورهایی همچون لیتوانی، جمهوری چک و مجارستان قرار دارند که پایینترین میزان پرداخت به معلمان را دارند. بهعنوان مثال، مجارستان با میانگین سالانه حدود ۳۰ هزار دلار، حقوقی معادل تنها ۲,۵۰۰ دلار (۲۱۳ میلیون و ۹۸۷ هزار و ۵۰۰ تومان) در ماه به معلمان خود پرداخت میکند.
این تفاوت چشمگیر در پرداخت حقوق، بار دیگر موضوع عدالت آموزشی و تأثیر مستقیم دستمزد معلمان بر کیفیت آموزش را به میان میآورد. در حالی که برخی کشورها با افزایش دستمزدها تلاش دارند تا انگیزه و کیفیت تدریس را ارتقا دهند، برخی دیگر همچنان با چالشهای جدی در حمایت مالی از معلمان مواجهاند.
نظر شما