آلودگی هوا | دانش آموزان | آموزش مجازی | تعطیلی مدارس

احتمال تغییر فصل اشتغال فرهنگیان / خداحافظی با ۳ ماه تعطیلی؟

رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش گفت: طرحی که بخواهد تعطیلات مدارس را ساماندهی کند هنوز به طور کامل تهیه نشده است و ما در حال بررسی و کار کردن بر روی آن هستیم.

احتمال تغییر فصل اشتغال فرهنگیان / خداحافظی با ۳ ماه تعطیلی؟

آلودگی هوا یکی از چالش‌های عمده جهان در قرن بیست و یکم است، که موجب افزایش بیش از حد غلظت ذرات آلاینده در هوا و از بین رفتن شفافیت هوا می‌شود. این آلودگی هوا به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت کودکان و نوجوانان تأثیر گذاشته و می‌تواند عوارضی جدی از جمله بیماری‌های ریوی و قلبی- عروقی را به همراه داشته باشد.

تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا هر سال در فصول سرد سال و عمدتاً اواخر آبان تا دی ماه در حال تکرار است، امسال نیز دانش‌آموزان استان تهران از ۱۱ تا ۱۵ آذر ماه و به مدت یک هفته به دلیل آلودگی هوا، آموزش مجازی را تجربه کردند.

پیش از این تلاش‌هایی از سوی وزارت آموزش و پرورش برای کم کردن تعطیلات آلودگی هوا انجام شد و در دوران وزارت یوسف نوری، آموزش و پرورش تلاش بسیاری کرد تا شاخص‌های آلودگی هوا برای تعطیلی مدارس را تغییر دهد و  در مقایسه‌ای عجیب ایران را با ۳ کشور از آلوده‌ترین کشورهای جهان مقایسه کردند.

در دوره‌ای نیز صحبت از تغییر تقویم آموزشی مدارس و پیش بینی تعطیلات زمستانی مطرح بود و شورای عالی آموزش و پرورش از طرح تغییر تقویم آموزشی و ساماندهی تعطیلات خبر داده بود  که تا به امروز به مرحله اجرا نرسیده است.

رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش به تازگی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره تلویحی به تعطیلات زمستانی گفت: هفته اول یا دوم شهریور به رئیس سازمان محیط زیست نامه‌ای نوشتم تا به ما بگوید الگوی تحقق آلودگی‌ها چگونه است و آیا قابل پیش‌بینی است تا خودمان پیش‌دستانه چند روز کلاس‌ها را غیرحضوری کنیم اما پاسخ بسیار دیرتر از زمان موردنظر به دست ما رسید؛ با این حال پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش طی مدت سه هفته مطالعه‌ای انجام داد و تمام روزهایی را که احتمال تعطیلی وجود دارد، به ما ارائه کرد.

در همین ارتباط علی محبی رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش درباره احتمال تغییر تقویم آموزشی مدارس و پیش بینی تعطیلات زمستانی عنوان کرد: پیش از این طرح ساماندهی تعطیلات با بررسی برخی پژوهش‌ها تدوین شده بود و هم اکنون نیز پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، یک طرح پژوهشی را در اینباره آغاز کرده است.

وی افزود: یکی از خروجی‌های آزمون «تیمز و پرلز» این است که زمان آموزش در ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان پایین‌ترین است یعنی حدود ۶۰ درصد زمان آموزش سایر کشورها را داریم، وقتی زمان آموزش کم باشد نمی‌توان توقع کیفیت آموزش را داشت.

رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا در سایر کشورها تعطیلات کمتر از ایران است، گفت: نمی توان اینگونه ادعا کرد اما آنها ساعت آموزشی بیشتری را نسبت به ایران دارند به عنوان مثال در چین و آمریکا ساعت آموزشی یعنی ساعت حضور دانش‌آموزان در مدارس دو برابر ایران است.

محبی با اشاره به اینکه در گذشته ساعت آموزش مدارس را به دلایل مختلف کم کردند، عنوان کرد: یک برنامه مطالعاتی در دستور کار  پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش است و طرحی را هم مرکز پژوهش‌های مجلس با عنوان ساماندهی تقویم آموزشی انجام داده که به مجلس ارائه شده است، در این طرح به دنبال تنوع در آغاز سال تحصیلی با توجه به شرایط اقلیم‌های مختلف در کشور هستند.

وی بیان کرد: طرحی که بخواهد تعطیلات مدارس را ساماندهی کند هنوز به طور کامل تهیه نشده است و ما در حال بررسی و کار کردن بر روی آن هستیم.

رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به اینکه برنامه آموزش مجازی برای دوره‌های مختلف تحصیلی را مدنظر داریم که این مأموریت به پژوهشگاه محول شده است، گفت: حدود یک سال است که بر روی برنامه درسی آموزش مجازی کار کردیم و طرح آن تحویل شده است البته قرار است پروژه کلان طراحی نظام تعلیم و تربیت هوشمند نیز آغاز شود.

منبع: فارس
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

  • ناسناس

    یعنی با تعطیلی مدارس در زمستان آلودگی هوا درست میشه

  • ناشناس

    الان به ماچه مربوطه که استان های دیگه تایه ذره هوابدمیشه سریع تعطیل میکنن استان ماشده بعضی روزهااونقدرریزگردزیاده که اصلاهوامعلوم نیست روزه یاشب بادهای سرخی میوزه که سابقه نداره ولی هیچ وقت هم مدارس تعطیل نیست چراچوب چندتااستان خیلی گرم روهمه کشوربخورن فقط تهرانه که زرتی تعطیل میکنه

  • محمود

    چرا ما روش های تدریس پیشرفته دنیا را یاد نمی گیرم و با فرهنگ خودمان ادغام کرده و تدریس کنیم. مهمترین کار مطالعه .برنامه ریزی.در تمام موارد مثل ساختن مدارس استاندارد. تدوین کتب درسی حداقل پانزده سال متون کتاب ها عوض نشود و وزیر یا هر کس دیگر سریع جابجا نشود برای اجرا یک برنامه فرهنگی نمی شود در کوتاه مدت انتظار داشت موفق بود این جمله مال خود من است یک فرهنگ بد یک شبه می آید یک فرهنگ خوب صد سال طول می کشد تا جا انداخته شود

  • ناشناس

    آقای وزیر اول اون خوابهای آشفته ی آزمون استخدامی امسال رو تمام کنید، بعد برای مابقی قسمت‌های آموزش و پرورش نقشه بریزید.

  • ناشناس

    شوربختانه هر وقت صرف داشته باشه از کشورهای دیگه عقب هستیم و وقتی صرف نداشته باشه کشور ما گل وبلبل هست

  • رضا

    دلم به حال کشورم میسوزه با این طرز فکر مسئولانش ، هر کی میشه وزیر دوست داره یه تغییر بده ، خوب یا بدشو دیگه فکر نمیکنه

  • ناشناس

    مدرسه ها باید کامل آنلاین باشند . یا حد اقل اختیاری باشه . هرکس شرایط داشت حضوری هرکس شرایط نداشت انلاین . مدارس دولتی منظورم هست . سرعت نت و کیفیت اموزش مجازی باید بالا بره

  • سارا

    تابستون خیلی شهرها اوضاع داغونه از نظر آفتاب و گرما بچه ها سرطان پوست میگیرن والا اصفهان تابستونا وحشتناکه حتی کلاس تابستونی هم نمیشه برن بچه ها

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها
    پیشنهاد سردبیر