اختصاصی تیتر کوتاه؛
شوک جدید به بازار طلا / قیمت طلا صعودی شد
قیمت طلا با ثبت جهش خفیف نیمدرصدی و عبور از مرز ۳۳۶۰ دلار در هر اونس، در شرایطی قرار گرفته است که انتشار شاخص تورم مصرفکننده و تحولات اقتصادی پیشِرو میتواند سرفصل جدیدی در روند قیمتی این فلز گرانبها رقم بزند. معاملهگران بازار پس از تداوم تنشهای تجاری و نوسانگیری از بازده اوراق قرضه، اکنون چشمانتظار دادههای کلیدی هستند تا جهتگیری بعدی قیمت طلا را در روزهای آتی مشخص کنند.

به گزارش تیتر کوتاه - قیمت جهانی طلا روز سهشنبه تحتتأثیر تشدید تنشهای تجاری و انتظار بازار برای انتشار دادههای تورم آمریکا رشد کرد. شاخص طلای نقدی با ۰٫۵ درصد افزایش به ۳۳۶۰٫۳۵ دلار در هر اونس رسید (ساعت ۰۸:۰۶ صبح به وقت تهران)، و قراردادهای آتی در بازار آمریکا با ۰٫۳ درصد صعود به ۳۳۶۹٫۵۰ دلار معامله شد.
به نقل از رویترز، تیم واتر، تحلیلگر ارشد شرکت KCM Trade، اظهار داشت:
«تجربه گذشته نشان میدهد که وقتی اختلافات تعرفهای بالا میگیرد، طلا بهعنوان دارایی امن مورد توجه قرار میگیرد و تلاش دوباره برای عبور قیمت از سطح ۳۳۵۰ دلار، تأییدی بر این الگوست.»
او با این حال تأکید کرد که افزایش بازده اوراق قرضه خزانهداری و تقویت دلار آمریکا، از رشد بیشتر قیمت طلا ممانعت میکند. به گفته او، «برای دستیابی به سطح ۳۴۰۰ دلار، کاهش ارزش دلار یا بازده اوراق ضروری است، مگر آنکه تنشهای ژئوپلیتیک به سطح بالاتری برسد.»
تنشهای اخیر تجاری با اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، تشدید شده است. او شنبه گذشته هشدار داد در صورت نبود توافق با اتحادیه اروپا و مکزیک، از اول آگوست تعرفه ۳۰ درصدی بر واردات این کشورها اعمال خواهد کرد.
از سوی دیگر، اداره آمار کار آمریکا قرار است شاخص قیمت مصرفکننده ماه ژوئن را روز سهشنبه ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران منتشر کند. تحلیلگران شرکتکننده در نظرسنجی رویترز پیشبینی کردهاند نرخ تورم سالانه از ۲٫۴ درصد در ماه گذشته به ۲٫۷ درصد افزایش یابد و نرخ تورم پایه نیز از ۲٫۸ به ۳٫۰ درصد برسد.
همزمان، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، روز دوشنبه بار دیگر هدف انتقاد ترامپ قرار گرفت که خواستار کاهش حداقل یک درصدی نرخ بهره شد. بازارها احتمال میدهند تا پایان سال جاری میلادی مجموعاً ۵۰ واحد پایه از نرخها کاسته شود که نخستین مرحله آن ممکن است در سپتامبر اجرا شود.
در میان سایر فلزات ارزشمند، نقره نقدی در ۳۸٫۱۵ دلار ثابت ماند؛ سطحی که پس از رکورد ماه سپتامبر ۲۰۱۱ برای این فلز بیسابقه است. واتر در توضیح رشد نقره گفت:
«علاوه بر مشکلات زنجیره تأمین، افزایش تقاضای صنعتی و جستجوی ارزش جایگزین بهدنبال رشد طلا، نقره را تحت فشار صعودی قرار داده است.»
پلاتین و پالادیم نیز در معاملات روز سهشنبه افزایش نرخ را تجربه کردند؛ پلاتین با ۰٫۸ درصد رشد به ۱۳۷۴ دلار و پالادیم با ۰٫۲ درصد افزایش به ۱۱۹۶٫۱۰ دلار رسید.
نظر شما