اختصاصی تیتر کوتاه؛
افزایش قیمت طلا به دنبال کاهش تنشهای سیاسی (دوشنبه ۹ تیر)
در پی کاهش تنشهای سیاسی میان قدرتهای جهانی و تضعیف تقاضا برای داراییهای امن، قیمت جهانی طلا بار دیگر مسیر صعودی در پیش گرفت و با رشد نسبی مواجه شد. کارشناسان کاهش ریسکهای ژئوپلیتیکی را یکی از عوامل کلیدی در بازگشت طلا به مدار افزایش ارزیابی میکنند.

به گزارش تیتر کوتاه - قیمت جهانی طلا روز دوشنبه در پی تضعیف ارزش دلار، روند نزولی خود را متوقف کرد و اندکی افزایش یافت. این در حالی است که پیشتر، کاهش تنشهای تجاری میان آمریکا و چین و افت تقاضا برای داراییهای امن، طلا را به پایینترین سطح در بیش از یک ماه اخیر رسانده بود.
به نقل از رویترز، در ساعت ۶:۱۳ به وقت گرینویچ، بهای هر اونس طلای نقدی با رشد ۰.۵ درصدی به ۳٬۲۹۰ دلار رسید. این در حالی است که در همین جلسه معاملاتی، طلا تا پایینترین سطح از ۲۹ مه سقوط کرده بود. بهای آتی طلای آمریکا نیز با افزایش ۰.۴ درصدی به ۳٬۳۰۱ دلار رسید.
تیم واترر، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت KCM Trade، گفت: «با کمرنگ شدن فضای منفی در مذاکرات تعرفهای و تحولات خاورمیانه، طلا از مرکز توجه خارج شده و سرمایهگذاران بهسوی داراییهای پرریسک رفتهاند.»
همزمان، شاخص دلار آمریکا با کاهش ۰.۳ درصدی همراه شد؛ افتی که طلا را برای خریداران غیردلاری ارزانتر میکند. این مسئله یکی از عوامل بازگشت قیمت طلا تلقی میشود.
بازارهای آسیایی در معاملات روز دوشنبه تقویت شدند و قراردادهای آتی شاخصهای والاستریت نیز روندی صعودی را تجربه کردند.
در تحولات سیاسی، اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، اعلام کرد اختلافات واشنگتن و پکن بر سر صادرات عناصر نادر معدنی و آهنرباها حلوفصل شده است. او همچنین ابراز امیدواری کرد مذاکرات تجاری دولت ترامپ با سایر کشورها تا روز کارگر (۱ سپتامبر) به نتیجه برسد.
در همین راستا، دولت کانادا نیز برای تسهیل روند مذاکرات با آمریکا، اجرای مالیات خدمات دیجیتال که قرار بود از روز دوشنبه آغاز شود را در آخرین لحظات لغو کرد. این مالیات قرار بود شرکتهای فناوری آمریکایی را هدف قرار دهد.
از سوی دیگر، آتشبس میان ایران و رژیم صهیونیستی پس از ۱۲ روز درگیری همچنان برقرار است؛ موضوعی که به کاهش تقاضا برای طلا بهعنوان دارایی امن منجر شده است.
با وجود این شرایط، واترر هشدار داد: «فشار فروش روی دلار ادامه دارد و این موضوع مانع از سقوط بیشتر طلا شده است. با این حال، سطح ۳٬۲۵۰ دلار یک حمایت کلیدی برای طلاست و در صورت شکسته شدن آن، احتمال افت بیشتر تا محدوده ۳٬۲۰۰ دلار وجود دارد.»
ثبات سیاسی و اقتصادی معمولاً موجب کاهش تقاضا برای طلا میشود و در محیطی با نرخ بهره بالا، جذابیت این فلز گرانبها که سوددهی ندارد، بیش از پیش کاهش مییابد.
در دیگر بازارهای فلزات گرانبها نیز روندی مشابه دیده شد. نقره با ۰.۵ درصد افزایش به ۳۶.۱۶ دلار در هر اونس رسید. پلاتین ۲ درصد رشد کرد و به ۱٬۳۶۶.۶۳ دلار رسید و پالادیوم نیز با ۱.۶ درصد افزایش، ۱٬۱۵۱.۳۶ دلار معامله شد.
نظر شما