سقوط آزاد قیمت مسکن / خوش به حال مستاجران شد

درصورتی‌که در خردادماه از شتاب افزایش قیمت‌ خرید مسکن کاسته شده اما شاخص اجاره‌بها افزایش یافته که به‌معنای رعایت‌نشدن سقف ۲۵ درصدی اجاره‌بهاست.

سقوط آزاد قیمت مسکن / خوش به حال مستاجران شد

بررسی‌های آماری و داده‌های منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه امسال روندی کاهشی داشته و نشانه‌هایی از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در این بازار مشاهده می‌شود.

بر اساس این گزارش، نرخ تورم سالانه مسکن در خردادماه ۱۴۰۴ به ۳۹ درصد رسیده است؛ این در حالی است که تورم نقطه‌به‌نقطه مسکن در همین ماه ۳۶.۸ درصد و تورم ماهانه نیز ۲.۲ درصد اعلام شده است.

برای مقایسه، در خردادماه سال گذشته (۱۴۰۳) نرخ تورم سالانه بخش مسکن ۴۰.۷ درصد، تورم نقطه‌به‌نقطه ۴۲.۵ درصد و تورم ماهانه ۲.۳ درصد گزارش شده بود که حاکی از کاهش نسبی در هر سه شاخص تورمی در سال جاری است.

از سوی دیگر، شاخص اجاره نیز در خردادماه امسال عدد ۳۱۹.۲ را ثبت کرده که نسبت به ماه قبل از آن ۲.۱ درصد افزایش داشته است.

در همین راستا، تورم نقطه‌به‌نقطه اجاره‌بها به ۳۶.۷ درصد و تورم سالانه اجاره به ۳۹ درصد رسیده است.

این در حالی است که بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن، سقف مجاز برای افزایش اجاره‌بهای مسکن در سال جاری ۲۵ درصد تعیین شده و تمامی مالکان موظف به رعایت این سقف قانونی هستند.

با این وجود، گزارش‌های میدانی و اظهارات مستأجران حاکی از آن است که در بسیاری از مناطق این سقف رعایت نمی‌شود و مستأجران با افزایش‌های فراتر از حد مجاز روبه‌رو هستند.

کارشناسان معتقدند هرچند شاخص‌های آماری از کاهش آهنگ رشد قیمت در بازار مسکن خبر می‌دهند، اما همچنان وضعیت این بازار ناپایدار است و فشار بر مستأجران ادامه دارد.

در چنین شرایطی، ضرورت دارد که نهادهای نظارتی و اجرایی با همکاری نزدیک‌تری برای اجرای دقیق مصوبات و ساماندهی بازار مسکن تلاش کنند.

در نهایت، با توجه به حساسیت بازار مسکن و تأثیر مستقیم آن بر معیشت خانوارها، مشارکت جدی‌تر دستگاه‌ها در جهت کنترل قیمت‌ها، نظارت بر اجرای سقف اجاره‌بها و افزایش عرضه واحدهای مسکونی از جمله اقدامات کلیدی برای عبور از وضعیت فعلی به شمار می‌رود.

تیترکوتاه مدیا

همه با هم آماده برای بازگشت به نمایشگاه‌ها

منبع: فارس
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

  • محمد

    هرچی صاحب خونه است واگذار خدا

  • ali baba

    درمنطقه ی سیستان وبلوچستان اجاره ها بسیاربالاست وکسی نظارتی ندارد ان شاءالله قانون به اینجاهم سرایت کند..

  • مهدی

    سلام اگر اضافه کرایه۲۵درصد است چرا نظارت نیست توی کشور مالکان واملاکیها خون ما مستاجران را به شیشه می‌کنن عدالتی هست؟ کجاست؟

  • حسین عابد

    باتوجه به اخراج پنج میلیون مهاجرازشهرهای ایران وخالی ماندن خانه هااملاکیهاومالکین سعی می‌کنند قیمتهارابالانگه دارندولی باپیش بینی زلزله.فرونشستها.جنگ وغیره قیمت املاک تاپنجاه درصدارزان خواهدشدلطفآبه شایعات وبازارگرمی دلالان قرارنگیریدودرصورت گرفتن بیشترازتعرفه دولت ازمالکین شکایت تاآنهاراجربمه وبه اشدمجازات برسانند

  • ناشناس

    هیچگونه نظارتی بر مسکن وجود نداشته و نخواهد بود هرج ومرج توسط، سرمایه داران قشر متوسط، و ضعیف رو له کرده هست و قیمت مسکن سر به آسمان هست و زندگی برایمان خون دل خوردنه.. توکل ب خدا فقط

  • بازنشسته ایثارگر

    دولت تا الان فقط کمکش به مستأجران در حد تبلیغات بوده اگه واقعا دولت میخواد به مستأجران کمک کنه یکی از سریعترین کمکها پرداخت یارانه اجاره هستش چون وعده هایکه دولت میده به این زودی نمیشه روش حساب کرد پیشنهاد دوم بنده به دولت در این موقعیت که اکثریت خانه های کلنگی که در اجاره اتباع بود تعدادش خیلی زیاده و با اخراج اتباع بیشتر هم میشه همه این خانه ها رو خریداری کنه و توسط وزارت راه و شهرداری با ساخت و ساز ضربتی بیشتر مشکلات کمبود خانه رو مرتفع می‌کنه دیگه احتیاجی هم نیست دولت بره تو بیابان‌های اطراف شهرها اقدام به ساخت و ساز کنه اونم با کلی مشکلات آسیاب و ذهاب و زیرساختها مدارس بیمارستان و غیره با ساخت خانه در داخل شهر کلیه زیرساختها همه مهیا هستن و سود خوبی هم نسیب دولت میشه تورم اجاره و کمبود خانه هم بمرور از بین می‌ره انشاءالله

  • چنگیز

    تورا به خدامردم را گزاشتین سرکار معیشت
    معیشت خدا براتون نسازه
    ننگ بر مسعولین شهر سازی

  • مرادی

    فقط حرف همش ادعا‌...هیچ عملی توش ندیدیم.کسی تاحالاشنیده فلان املاکی بخاطرتعرفه زیادپلمپ شد یاددولت جلوی فلان مالک ایستاد.بزارید ب دردخودمون بمیریم حداقل دلخوش سرآب نباشیم کمترهرس بخورم

  • مسعود اهوازی

    سقف رعایت اجاره بها باعث شده که موجران در پایان قرارداد، مستاجر را برای تخلیه تحت فشار قرار دهند وحکم تخلیه بگیرند و واحد را با صد درصد افزایش به مستاجر بعدی بدهند حتی اگر مستاجر قبلی با افزایش صد درصد موافت کند مالک نمی پذیرد چرا که میداند ممکن است علیه او شکایت شود . تعیین سقف اجاره بها بسیاری از مستاجران را بی خانمان کرده است وموجب افزایش صد در صدی اجاره بها شده است . این یک نوع فریبکاری است دولت اگر میخواست سقف اجاره را رعایت کند باید در سامانه برای آن طوری تعریف میکرد که افزایش بیشتر را نپذیرد . نه اینکه بگوید مستاجر افزایش بیشتر را پرداخت کند وسپس برود از مالک شکایت کند هشت میلیون مستاجر را با مالکان درگیر وفقط تعداد پرونده های قضایی افزایش مییابد ودر آمدی برای قوه قضائیه میشودو شاخص های فساد را افزایش میدهد .و باعث یک درگیری اجتماعی دائمی بین موجران ومستاجرها میگردد.
    موجر ما سرهنگ بازنشسته نیروی انتظامی که از هشت واحد شش واحد را اجاره داده است افزایش صد درصدی داده و ما پذیرفتم قرارداد را شفاهی تمدید نموده ولی باز راضی نبوده و چند روز مانده به پایان قرارداد میگوید باید تخلیه کنید . و در این شرایط جنگی بدنبال گرفتن حکم تخلیه میباشد. وتهدید مینماید .حتی به او گفتیم اگر قرارداد را با ما تمدید کنی حدود چهارصد میلیون معافیت مالیاتی نصیبت میشود ولی میگوید تا بحال برای اجاره واحد ها یک ریال هم مالیات ندادم پس تاثیری ندارد .در جامعه ما قوانین فقط نوشته میشوند. آنهایی که این قوانین را مصوب میکنند چون در کاخ هایشان زندگی میکنند هیچ درکی از وضعیت موجود ندارند .

اخبار