کیوسک آنلاین تیتر کوتاه / ۵۶۳

ترامپ برای دانشگاه هاروارد آمریکا سنگ تمام گذاشت

در بخش کیوسک آنلاین هر روز نگاهی گذرا و کوتاه به صفحه نخست مهم‌ترین روزنامه های اقتصادی و بعضا غیراقتصادی در سراسر جهان داریم.

ترامپ برای دانشگاه هاروارد آمریکا سنگ تمام گذاشت

به گزارش تیتر کوتاه - خبرگزاری رویترز (Reuters) در بخش اقتصادی به گزارش خبرهای زیر پرداخت:

  • پیشنهاد بودجه ترامپ: کاهش ۱۶۳ میلیارد دلاری با تمرکز بر امنیت و حذف هزینه‌های داخلی

دولت ترامپ نخستین پیشنهاد بودجه خود را با هدف کاهش ۱۶۳ میلیارد دلاری هزینه‌ها ارائه داد؛ برنامه‌ای که کاهش شدید در آموزش، مسکن و تحقیقات پزشکی را به همراه دارد، در حالی که بودجه دفاعی و امنیت مرزی افزایش می‌یابد. بر اساس این طرح، هزینه‌های غیر دفاعی اختیاری ۲۳ درصد کاهش یافته و بودجه سازمان‌هایی مانند IRS، NIH، CDC و وزارت آموزش به‌طور چشم‌گیری کاهش خواهد یافت. در مقابل، بودجه امنیت داخلی تا ۶۵ درصد افزایش می‌یابد. دموکرات‌ها این اقدام را حمله‌ای به طبقه کارگر توصیف کرده‌اند و برخی جمهوری‌خواهان نیز نسبت به کاهش خدمات اجتماعی و سطح پایین بودجه دفاعی ابراز نگرانی کرده‌اند. با وجود تأثیر محدود بودجه‌های پیشنهادی بر لوایح نهایی، نفوذ ترامپ بر جمهوری‌خواهان ممکن است مسیر تصویب بسیاری از این کاهش‌ها را هموار کند. این بودجه هم‌زمان با برنامه دولت برای تمدید کاهش مالیات‌ها و مقابله با مهاجرت غیرقانونی مطرح شده است.

  • معافیت مالیاتی هاروارد لغو می‌شود

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد دولتش قصد دارد معافیت مالیاتی دانشگاه هاروارد را لغو کند. این اقدام در ادامه فشارهای اخیر دولت بر نهادهای آموزش عالی صورت می‌گیرد. هاروارد در واکنش، این تهدید را سوءاستفاده از قانون مالیاتی و اقدامی غیرقانونی خواند. به گفته دانشگاه، لغو معافیت مالیاتی می‌تواند منابع حیاتی برای بورس‌های تحصیلی و تحقیقات پزشکی را تهدید کند. منتقدان، از جمله سازمان‌های حامی آزادی بیان، این اقدام را تهدیدی برای استقلال نهادهای علمی می‌دانند. معافیت مالیاتی دانشگاه‌ها، با هدف حمایت از آموزش عمومی و تحقیق، بخش کلیدی در اقتصاد دانش‌محور آمریکاست. هاروارد در سال مالی ۲۰۲۴ حدود ۴۴ میلیون دلار مالیات پرداخت کرده است. هم‌زمان، چند سناتور دموکرات خواستار تحقیق درباره فشارهای سیاسی احتمالی بر اداره مالیات شده‌اند.

خبرگزاری اسوشیتد پرش (Associated Press) در بخش اقتصاد اعلام کرد:

  • پشت پرده فرار میلیارد ها دلار از اقتصاد آمریکا

تحلیل‌گران اقتصادی نسبت به کاهش شدید تقاضای سفر هشدار داده‌اند؛ موضوعی که می‌تواند در سال ۲۰۲۵ بین ۲۳ تا ۷۱ میلیارد دلار از اقتصاد آمریکا بکاهد. طبق گزارش بانک‌های جی‌پی مورگان و گلدمن ساکس، کاهش هزینه‌کرد گردشگران خارجی، ناشی از سیاست‌های تجاری تهاجمی دولت ترامپ و افزایش احساسات ضدآمریکایی، ممکن است تا ۰.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) را کاهش دهد. شرکت‌های هواپیمایی مانند دلتا، آمریکن ایرلاینز و یونایتد، به‌دلیل افت تقاضا، پیش‌بینی‌های مالی خود را تعدیل کرده‌اند. همچنین، داده‌های کارت‌های بانکی نشان از کاهش هزینه در بخش سفرهای داخلی دارد. صنعت گردشگری آمریکا در سال ۲۰۲۳ حدود سه درصد از GDP را تشکیل می‌داد. افت اخیر، زنگ خطر تازه‌ای برای اقتصاد این کشور به صدا درآورده است.

تیترکوتاه مدیا

بازار داغ صنایع غذایی در ایران آگروفود ۱۴۰۴

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
پیشنهاد سردبیر