کیوسک آنلاین تیتر کوتاه / ۵۲۸

آمریکا، صندوق ذخیره رمزارزی ایجاد می کند

در بخش کیوسک آنلاین هر روز نگاهی گذرا و کوتاه به صفحه نخست مهم‌ترین روزنامه های اقتصادی و بعضا غیراقتصادی در سراسر جهان داریم.

آمریکا، صندوق ذخیره رمزارزی ایجاد می کند

به گزارش تیتر کوتاه - خبرگزاری سی ان بی سی (CNBC) در بخش اقتصاد به خبر زیر پرداخت:

ترامپ دستور اجرایی برای ایجاد ذخیره بیت‌کوین دولتی امضا کرد

رئیس‌جمهور دونالد ترامپ روز پنجشنبه با امضای یک دستور اجرایی، ایجاد یک ذخیره دولتی از بیت‌کوین را تصویب کرد؛ اقدامی که می‌تواند نقطه عطفی در پذیرش این رمزارز در جریان اصلی اقتصاد باشد. طبق این دستور، دولت ایالات متحده ۲۰۰ هزار بیت‌کوینی را که پیش‌تر در پرونده‌های کیفری و مدنی توقیف کرده است، حفظ خواهد کرد. دیوید سَکس، معروف به «تزار رمزارز» ترامپ، اعلام کرد:

«ایالات متحده هیچ‌یک از بیت‌کوین‌های موجود در این ذخیره را نخواهد فروخت، بلکه آن را به‌عنوان یک دارایی باارزش نگه می‌دارد. این ذخیره مانند یک فورت ناکس دیجیتال برای رمزارزی است که اغلب ‘طلای دیجیتال’ نامیده می‌شود.» این دستور اجرایی خواستار یک بررسی جامع از دارایی‌های بیت‌کوین دولت شده است، چرا که به گفته‌ی ساکس، این دارایی‌ها تاکنون به‌طور کامل حسابرسی نشده‌اند. او اشاره کرد که دولت ایالات متحده طی یک دهه گذشته حدود ۱۹۵ هزار بیت‌کوین را به ارزش ۳۶۶ میلیون دلار فروخته است، درحالی‌که ارزش فعلی این میزان بیت‌کوین حدود ۱۷ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

همچنین این دستور به وزارت خزانه‌داری و وزارت بازرگانی اجازه می‌دهد تا استراتژی‌هایی برای خرید بیت‌کوین بیشتر، بدون تأثیر منفی بر بودجه، تدوین کنند. ترامپ که پیش‌تر نسبت به بیت‌کوین بدبین بود و آن را یک «کلاهبرداری» می‌دانست، اکنون به یکی از حامیان رمزارزها تبدیل شده است. حمایت او از این حوزه، علاوه بر کمک به صنعت کریپتو، می‌تواند به منافع مالی خودش و خانواده‌اش نیز کمک کند. بسیاری از سرمایه‌گذاران ثروتمند رمزارز که احساس می‌کردند دولت بایدن به آن‌ها فشار وارد کرده، سال گذشته هزینه‌های سنگینی برای پیروزی ترامپ در انتخابات پرداختند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس (AP News) در بخش اقتصادی نوشت: 

پنج سال بعد، تأثیرات اقتصادی کووید-۱۹ همچنان باقی است

پنج سال پس از آنکه سازمان جهانی بهداشت شیوع ویروس کرونا (کووید-۱۹) را یک بیماری همه‌گیر اعلام کرد، اثرات آن همچنان بر اقتصاد جهانی احساس می‌شود. کووید-۱۹ و سیاست‌های مهار آن، بدهی‌های دولتی را به سطح بی‌سابقه‌ای رساند، بازارهای کار را تحت تأثیر قرار داد و رفتار مصرف‌کنندگان را تغییر داد. نابرابری افزایش یافت، درحالی‌که دورکاری، پرداخت‌های دیجیتال و تغییر الگوهای سفر به بخشی ماندگار از زندگی تبدیل شده‌اند.

اگرچه شوک اولیه فروکش کرده، اما میراث کووید-۱۹ همچنان در حال شکل دادن به اقتصادها و بازارهای جهانی است. پس از آنکه کشورها برای حمایت از رفاه اجتماعی و اقتصاد خود بدهی‌های کلانی متحمل شدند، بدهی جهانی دولت‌ها از سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۲ درصد افزایش یافته است؛ افزایش این بدهی در بازارهای نوظهور شدیدتر بوده است. این همه‌گیری باعث تورم بالایی شد که در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا به یکی از نگرانی‌های اصلی تبدیل شد. هزینه‌های پس از قرنطینه، بسته‌های محرک اقتصادی دولت و کمبود نیروی کار و مواد اولیه، موجب افزایش تورم در بسیاری از کشورها شد و در سال ۲۰۲۲ به اوج رسید. بانک‌های مرکزی برای مهار افزایش قیمت‌ها نرخ بهره را افزایش دادند، هرچند شدت این اقدامات در کشورهای مختلف متفاوت بود. رتبه‌بندی‌های اعتباری دولت‌ها که نشان‌دهنده توانایی بازپرداخت بدهی یک کشور است، تحت تأثیر تعطیلی‌های اقتصادی و افزایش بدهی‌ها کاهش یافت. داده‌های مؤسسه رتبه‌بندی «فیتچ» نشان می‌دهد که میانگین امتیاز اعتباری جهانی هنوز یک‌چهارم واحد پایین‌تر از سطح قبل از همه‌گیری است، که نشان‌دهنده چالش‌های مالی ناشی از پاندمی، تورم و شرایط مالی سخت‌تر است.

رئیس پیشین بانک مرکزی ژاپن : ژاپن باید «سوءبرداشت» درباره دستکاری در نرخ ین را اصلاح کند

رئیس پیشین بانک مرکزی ژاپن، هارهیکو کورودا، اعلام کرد که ژاپن باید «هرگونه سوءبرداشت» رئیس‌جمهور دونالد ترامپ را درباره تضعیف عمدی ین از طریق سیاست‌های پولی اصلاح کند. ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد که به ژاپن و چین گفته است که آن‌ها نمی‌توانند به کاهش ارزش پول خود ادامه دهند، زیرا این اقدام برای ایالات متحده غیرمنصفانه است. در واکنش به این اظهارات، کورودا در مصاحبه‌ای تلویزیونی در روز جمعه تأکید کرد که ژاپن در صورت افزایش ارزش دلار، محدودیت‌هایی در حمایت از ین خواهد داشت، به‌ویژه با توجه به افزایش تورم احتمالی در آمریکا به‌دلیل تعرفه‌های پیشنهادی ترامپ. او اظهار داشت: «در واقع، دولت ژاپن تلاش‌های گسترده‌ای برای جلوگیری از تضعیف ین انجام داده است، از جمله مداخله در بازار ارز برای حمایت از پول ملی.»

پس از یک دوره طولانی سیاست‌های فوق‌العاده انبساطی، بانک مرکزی ژاپن (BOJ) شروع به افزایش نرخ بهره کرده است. در همین حال، دولت در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ مداخلات ارزی نادری برای تقویت ین انجام داد. با این وجود، در ماه ژوئیه، ین به پایین‌ترین سطح خود در ۳۸ سال اخیر، یعنی حدود ۱۶۲ ین در برابر هر دلار، رسید. در پایان این هفته، نرخ برابری دلار در برابر ین به حدود ۱۴۸ رسید. کورودا تأکید کرد که «بانک مرکزی ژاپن عمداً سیاست پولی خود را برای کاهش ارزش ین طراحی نکرده است. اگر در این زمینه سوءتفاهمی وجود دارد، باید برطرف شود.» او که از زمان بازنشستگی از ریاست بانک مرکزی در چندین سمینار صحبت کرده بود، برای اولین بار در یک برنامه تلویزیونی حاضر شد.

تیترکوتاه مدیا

همه چیز در مورد سامانه های آنلاین طلا، بخریم یا نخریم؟

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
پیشنهاد سردبیر