کشف ردپای فسیل خبر از دو گونه انسانی باستانی داد

پژوهشگران اعلام کردند که برای نخستین بار شواهدی از هم‌زیستی دو گونه انسانی باستانی در شمال کنیا کشف شده است. این یافته‌ها شامل ردپاهای فسیلی متعلق به ۱.۵ میلیون سال پیش است که در منطقه‌ای به نام کوبی فورا شناسایی شده‌اند.

کشف ردپای فسیل خبر از دو گونه انسانی باستانی داد

به گفته دانشمندان، این ردپاها به دو گونه انسانی شامل پارانتروپوس بویسی و هومو ارکتوس تعلق دارند که در تبار تکاملی انسان جای دارند. این کشف می‌تواند سرنخ‌های تازه‌ای درباره رابطه این دو گونه و احتمال رقابت بر سر منابع طبیعی ارائه کند.

فسیل ردپای انسان3

به نقل از رویترز، بر اساس این پژوهش، پارانتروپوس بویسی گونه‌ای کوتاه‌قد (حدود ۱۳۷ سانتی‌متر) با جمجمه‌ای مقاوم برای عضلات قوی جویدن و پاهایی شبیه میمون‌ها بوده است. در مقابل، هومو ارکتوس با قدی بین ۱۴۵ تا ۱۸۵ سانتی‌متر، اندامی مشابه انسان‌های مدرن و توانایی استفاده از ابزارها، به‌عنوان یکی از اجداد احتمالی انسان‌های امروزی شناخته می‌شود.

فسیل ردپای انسان2

پژوهشگران این ردپاها را در سال ۲۰۲۱ در نزدیکی دریاچه تورکانا کشف کردند. این مسیر شامل ۱۲ ردپا از پارانتروپوس بویسی و سه ردپا از هومو ارکتوس است که ممکن است به یک نوجوان تعلق داشته باشد. شواهد نشان می‌دهد این ردپاها در مدت کوتاهی در یک منطقه گِلی ایجاد شده‌اند و افراد این دو گونه احتمالاً هم‌زمان در آنجا حضور داشته‌اند، هرچند مدرکی از تعامل مستقیم آن‌ها یافت نشده است.

فسیل ردپای انسان1

دکتر لوئیس لیکی، مدیر پروژه پژوهشی کوبی فورا، دراین‌باره گفت: «این ردپاها تصویری روشن از لحظه‌ای در گذشته ارائه می‌دهند که اجداد انسانی در یک منظره مشترک در کنار یکدیگر حضور داشتند. این منطقه احتمالاً برای شکار و جمع‌آوری منابع مورد استفاده قرار می‌گرفت.»

پژوهشگران همچنین تفاوت‌های قابل‌توجهی در ساختار پا و شیوه راه رفتن این دو گونه یافته‌اند. ردپاهای هومو ارکتوس شباهت زیادی به انسان‌های امروزی دارند، درحالی‌که پارانتروپوس بویسی راه رفتنی صاف‌تر و شبیه میمون‌ها داشته است.

به گفته دکتر کوین هاتالا، نویسنده اصلی این پژوهش، رژیم غذایی متفاوت این دو گونه ممکن است از رقابت مستقیم میان آن‌ها جلوگیری کرده باشد. پارانتروپوس بویسی بیشتر از گیاهان کم‌کیفیت تغذیه می‌کرد، درحالی‌که هومو ارکتوس همه‌چیزخوار بوده و از گوشت نیز در رژیم غذایی خود استفاده می‌کرد.

این یافته‌ها که در نشریه علمی ساینس منتشر شده است، نشان می‌دهد که این دو گونه انسانی در محیطی غنی از منابع طبیعی، اما خطرناک از نظر وجود حیوانات بزرگ مانند کروکودیل‌ها و هیپوها، به زندگی ادامه داده‌اند.

به باور پژوهشگران، کشف این ردپاها گامی مهم در درک بهتر از تکامل انسان و شیوه زندگی گونه‌های باستانی در تبار ماست.

 

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما