کیوسک آنلاین تیتر کوتاه / ۵۷۸
چراغ سبز چین به خودروسازان آمریکایی برای واردات عناصر نادر
در بخش کیوسک آنلاین هر روز نگاهی گذرا و کوتاه به صفحه نخست مهمترین روزنامه های اقتصادی و بعضا غیراقتصادی در سراسر جهان داریم.

به گزارش تیتر کوتاه - خبرگزاری رویترز (Reuters) در بخش اقتصاد به گزارش خبرهای زیر پرداخت:
در هفته منتهی به ۴ ژوئن، سرمایهگذاران آمریکایی با هدف کاهش ریسک، بیش از ۶۶ میلیارد دلار سرمایه جدید را روانه صندوقهای بازار پول کردند. این بیشترین میزان ورود هفتگی از دسامبر ۲۰۲۴ تاکنون است. افزایش تعرفه واردات فولاد، تنشهای تجاری با چین و انتظار برای گزارش اشتغال آمریکا از عوامل اصلی این تغییر جهت سرمایهگذاری بودند.
در مقابل، صندوقهای سهامی با خروج ۷.۴۲ میلیارد دلار مواجه شدند. صندوقهای شرکتهای کوچک با ۲.۹۹ میلیارد دلار بیشترین خروج را داشتند. از میان صندوقهای بخشی، تنها بخش فناوری و کالاهای مصرفی ضروری با جذب سرمایه مواجه شدند؛ در حالی که بخش مالی با خروج ۱.۱۶ میلیارد دلار بیشترین افت را تجربه کرد.
ورود به صندوقهای اوراق قرضه نیز کاهش یافت و به ۴.۸ میلیارد دلار رسید، اما صندوقهای دارای رتبه سرمایهگذاری کوتاه تا میانمدت با جذب ۳.۹۸ میلیارد دلار عملکرد بهتری داشتند.
- بلاتکلیفی تعرفهای، رشد اشتغال را به کمترین سطح در ماههای اخیر رساند
رشد اشتغال آمریکا در ماه مه به شکل محسوسی کاهش یافت و تنها ۱۳۹ هزار شغل جدید ثبت شد. با بازبینی آمارهای گذشته، مجموع اشتغال واقعی در این ماه به حدود ۴۴ هزار مورد رسید. همزمان، نرخ بیکاری برای سومین ماه پیاپی روی ۴.۲ درصد ماند؛ اما کاهش ۶۲۵ هزار نفری مشارکت در بازار کار، زنگ خطر را برای اعتماد عمومی به صدا درآورد.
کاهش استخدامها ناشی از بلاتکلیفی در سیاستهای تعرفهای دولت ترامپ ارزیابی شده است. شرکتها در نبود چشمانداز روشن، از برنامهریزی بلندمدت و استخدامهای جدید خودداری کردهاند.
بخش بهداشت و درمان با ۶۲ هزار شغل، همچنان محرک اصلی بازار کار بود، در حالی که صنعت تولید، دولت فدرال و مشاغل موقت با کاهش اشتغال مواجه شدند.
اقتصاددانان هشدار میدهند که ادامه این روند ممکن است فدرال رزرو را به تجدید نظر در برنامه کاهش نرخ بهره وادار کند.
خبرگزاری اسوشیتد پرش (Associated Press) در بخش خودرو اعلام کرد:
- چراغ سبز چین به خودروسازان آمریکایی برای واردات عناصر نادر خاکی
چین بهطور موقت مجوز صادرات عناصر نادر خاکی را برای برخی تأمینکنندگان سه خودروساز بزرگ آمریکا صادر کرده است؛ اقدامی که در واکنش به فشارها و اختلالات ناشی از محدودیتهای اخیر صادراتی پکن انجام شده است.
به گفته منابع آگاه، تأمینکنندگان جنرال موتورز، فورد و استلانتیس مجوزهایی با اعتبار تا شش ماه دریافت کردهاند. با این حال، جزئیاتی درباره حجم یا نوع اقلام اعلام نشده است.
تصمیم چین برای اعمال محدودیت بر صادرات این عناصر حیاتی در ماه آوریل، صنایع خودروسازی، هوافضا و نیمههادی را با کمبودهای جدی مواجه کرده است. با سهم ۹۰ درصدی چین از تولید جهانی عناصر نادر، این مواد به اهرم کلیدی پکن در جنگ تجاری با دولت ترامپ تبدیل شدهاند.
در همین راستا، فورد بهدلیل کمبود این عناصر، تولید خودروی Explorer را برای یک هفته متوقف کرده بود. هنوز مشخص نیست آیا تسهیل اخیر در صدور مجوزها، نشانهای از عقبنشینی چین از مواضع سختگیرانه صادراتیاش باشد یا نه.
نظر شما