پشت پرده اعتصاب رانندگان کامیون / سلاطین جاده ها به حرف آمدند

​کامیون‌داران ایران، زیر بار گرانی لاستیک، روغن، و قطعات یدکی کمر خم کرده‌اند، در حالی که درآمدشان ثابت مانده و وعده‌های مسئولان برای رفع مشکلاتشان همچنان بی‌نتیجه است. اعتراضات سراسری آن‌ها در خردادماه بار دیگر نشان داد که این قشر زحمتکش از بی‌توجهی به مطالباتشان به ستوه آمده‌اند.

پشت پرده اعتصاب رانندگان کامیون / سلاطین جاده ها به حرف آمدند

قیمت تجهیزات و وسایل نقلیه مانند لاستیک و روغن، به طور مداوم در حال افزایش است. این افزایش قیمت‌ها در حالی است که درآمد رانندگان ثابت مانده است و بسیاری از کامیون‌داران به دلیل این مشکلات تحت فشار مالی قرار دارند.

از اوایل خرداد ماه کامیون‌داران کشور دست به اعتراض در برخی از شهرهای کشور زده‌اند. اعتراضات آن‌ها سروصدای بسیاری به پا کرده و بسیاری از مسئولان به آن واکنش نشان دادند. سخنگوی دولت نیز به تازگی اعلام کرد که دولت خود را موظف به پاسخگویی به مطالبات صنفی کامیون‌داران می‌داند. 

سه نرخی شدن گازوییل، افزایش قیمت بیمه تأمین اجتماعی، نبود نظارت بر هزینه‌های تعمیر کامیون و قطعات یدکی، گرانی لاستیک و روغن، ناامنی، گرانی قطعات کامیون، هزینه سنگین بیمه، کرایه‌های پایین و فشارهای سنگین معیشتی و در کل افزایش هزینه‌های کامیون‌داران از جمله مهم‌ترین دلایل این اعتراضات است. 

تعدادی از کامیون‌داران در مصاحبه با رسانها در رابطه با مشکلات کار خود توضیح دادند: یکی از مشکلات اصلی، سختی کار و دشواریِ شرایطِ کار و زندگی است. رانندگی به عنوان یک شغل خطرناک شناخته می‌شود و کامیون‌داران به طور مداوم در معرض خطرات جاده‌ای و شرایط جوی قرار دارند. در کشورهای پیشرفته، قوانین و حمایت‌های بیشتری برای رانندگان وجود دارد، اما در کشور ما این قوانین به درستی اجرا نمی‌شود و امکانات لازم برای استراحت و ایمنی رانندگان فراهم نیست. 

پذیرش سختی کار و امکان بازنشستگیِ پیش از موعد از دیگر خواسته‌های رانندگان کامیون است. آن‌ها می‌گویند: این درخواست بارها در مجلس مطرح اما هر بار با آن مخالفت شده است. 

کامیون‌داران می‌گویند: بخش قابل توجهی از درآمد ما صرف پرداختِ حق بیمه می‌شود، اما نه از خدمات درمان بیمه اجتماعی به اندازه‌ای که باید بهره می‌بریم و نه در زمان بازنشستگی، مستمری راضی کننده است و کفاف هزینه‌های زندگی را می‌دهد. بسیاری از بیماری‌ها و هزینه‌های درمانی به خوبی تحت پوشش بیمه‌ها قرار نمی‌گیرد و این موضوع باعث افزایش فشار اقتصادی بر روی خانواده‌ها می‌شود. 

این رانندگان می‌گویند: قیمت تجهیزات و وسایل نقلیه مانند لاستیک و روغن، به طور مداوم در حال افزایش است. این افزایش قیمت‌ها در حالی است که درآمد رانندگان ثابت مانده است و بسیاری از کامیون‌داران به دلیل این مشکلات تحت فشار مالی قرار دارند. به عنوان مثال، هزینه لاستیک خودرو از ۱۵ میلیون تومان در سال گذشته به ۳۰ میلیون تومان در حال حاضر افزایش یافته است و این روند همچنان ادامه دارد. این افزایش هزینه‌ها در کنار عدم تغییر درآمد، وضعیت معیشتی کامیون‌داران را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. این در حالی است که بسیاری از راننده‌ها به دلیل خرید قسطی خودرو تحت فشار مالی هستند. بسیاری از خودروها خارجی هستند و با افزایش نرخ دلار، هزینه‌ها نیز افزایش می‌یابد. 

هزینه‌های بالای نگهداری و تعمیر خودرو

یکی از چالش‌های اصلی کامیون‌داران، هزینه‌های بالای نگهداری و تعمیر خودروهاست. خودروهای قدیمی و کهنه به دلیل استهلاک و خرابی‌های بیشتر، هزینه‌های بیشتری را به رانندگان تحمیل می‌کنند. همچنین، خرید خودروهای جدید نیز نیازمند سرمایه‌گذاری‌های کلان است، به طوری که قیمت خودروهای نو به بیش از ۶۰ تا ۸۰ هزار دلار می‌رسد. یعنی یک کامیون‌دار بین ۸ تا ۱۲ میلیارد سرمایه خود را وارد جاده‌های ناایمن می‌کند و با آن کارِ سخت، درآمد ناچیزی نصیبش می‌شود.

آن‌ها به وعده‌های مسئولان برای رفع مشکلات خود اشاره می‌کنند و می‌گویند: هر چند سال یک بار شاهد اعتراض و مطالبه‌گری کامیون‌داران هستیم، اما تا امروز اقدامات مؤثری برای حل این معضلات صورت نگرفته است.

تیترکوتاه مدیا

شماره‌های اضطراری در مواقع بحران که باید بدانید

منبع: ایلنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

  • حسین

    رانندگان کامیون حق دارند تمام حرفهای انها کاملا صحیح است البته برای تمام حمل ونقل عمومی همینطور است خرابی جاده هم خسارت زیادی به خودروها وارد میکند

  • ناشناس

    آخر چرا مسئولین به موقع اقدام نمی کنند تا کار به اینجا برسد. تنها دلیل این است که تصمیم گیران به هیچ وجهی به این قشر یعنی رانندگان متعلق نمی باشند و اساسا از مشکلات آنها با خبر نیستند چه برسد به اینکه این مشکلات را حل نمایند.

  • ناشناس

    معضلی که ایجاد شده درکل کشور رانندگان وغیر ازناتوانی حکومت باسیاستهای کاملا اشتباه مگرحکومت قوانینش راتعغیردهد بازیابی قانون اساسی

  • سید

    چرا مسئولین به وعده های خود عمل نمی‌کنند
    چرا دو رو بازی در می آورند چرا این دلال بازی از کرایه ها جمع نمیشه چرا این قولها رو رانندگان درک نمی‌کنند و نمی‌بینند این وضع تا کی قراره ادامه داشته باشه ،،،،چرا برجام سند بین المللی رو به مجلس تقدیم کردند و بدون آنکه اجازه بدن نمایندگان آن را بخوانند در عرض کمتر از ۲۰ دقیقه تصویب ونهایی و عملیاتی شد ولی برای مشکلات رانندگان اهمیتی قائل نمیشوید

  • یا الله مددی


    به نام خدا
    اینجانب همسر یکی از رانندگان زحمت‌کش ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای کشور هستم. همسرم با وجود سختی‌های فراوان این شغل، از جمله کار در شرایط نامساعد جوی، خستگی جسمی، دوری از خانواده و خطرات جاده‌ای، همچنان از مزایای شغل‌های زیان‌آور محروم است. این در حالی‌ست که میزان حق بیمه پرداختی بالا و کرایه دریافتی پایین است و قیمت لوازم یدکی و نگهداری خودرو نیز بسیار گران تمام می‌شود. از مسئولان محترم تقاضا دارم به شرایط سخت این قشر توجه ویژه داشته باشند و در جهت رفع تبعیض‌ها و مشکلات معیشتی آنان اقدامات لازم را انجام دهید.

  • علی

    سلام.با توجه به گذشته و حال و فضای اقتصادی کشور اصلأ داشتن ماشین سنگین ا مقرون به صرفه نیست حتی ماشین سواری شخصی چطور دولتی که ادعای اداره کشور را دارد اینجور زمین گیر شده وهیچ کاری از دستش بر نیماید رانندگانی که بار بزرگ حمل و نقل را به دوش می‌کشند بر گردن دولت حق دارند زحمت کشان شب روز در جاده ها مشغولند پس وظیفه دولت رسیدگی به امور آنهاست وتسهیل زندگی تمام امور کشور به دست مردم انجام میشود ودولت نظاره گر هست یعنی مدیریت که در طول 45سال روز بروز بد تر بوده که بهتر نبوده پس فساد زیر سر حکومت ودولت هست که توانایی اداره کشور را ندارند ودیگران را مقصر می‌دانند.

  • ناشناس

    عدالت=سختی کار

  • کلهر

    وقت آن رسیده که مسئولین ‌پای صحبت اقشار مختلف نشسته .و با کارشناس تصمیمات درستی اتخاذ کنند ..

  • محمد

    سلام. مشکل اصلی خرابی جاده هاست ای کاش یه فکری به حال آسفالت جاده ها میشد حداقل از این بدتر نشود همه خراب و چاله

  • جانباز

    زنده باد.سلاطبن جاده ها.لطفا به اعتصاب ادامه دهید.

  • بیژن

    ۳۱سال بیمه واریزکردم۱۰ساله بازنشسته شده ام.با۷۰۰هزارتومان حقوق بازنشسته شدم.اکنون تافروردین۴۰۴.قبل ازافزایش که دقیقامعلوم نیست
    چقدرافزوده شده.۱۰/۸۰۰حقوق میگیرم.بخداحقیقت میگم..الان ۲ساله گیربگس کامیون خرابه قادربه تعمیرش نیستم.لاستیکهاش نخ نماست قادربه تعویضش نیستم.نه کولری نه امکاناتی.ولی مجبورم باماشین مدل پایین کارکنم.واقعابریدم

  • صادق...

    چرا شغل رانندگی باید سختی کار بهش تعلق نگیره
    بخدا ظلمه جنایته در حق رانندها که اینجوری حقشون پایه مال میشه دادشون به هیچ جای نمی‌رسه.

  • محسن

    درود دولت مردان زمان بزن دررو تمام شده مردم دیگر با چشم و گوش باز از شما مطالبه گری میکنند اگر نمیتونید کنار بکشید اهل فن بیاد سر کار دیگه بسه خیلی کوتاه اومدن مردم دیگه بسه

اخبار